Το bitcoin, o επόμενος χρυσός για τους επενδυτές;

Το bitcoin, o επόμενος χρυσός για τους επενδυτές;

93
Το bitcoin, o επόμενος χρυσός για τους επενδυτές;

Το κρυπτονόμισμα bitcoin, που έχει κατακτήσει τις διεθνείς αγορές, δύναται να ανταγωνιστεί τον χρυσό ως μέσο που θα διατηρήσει την αξία του στο μέλλον και θα αποτελέσει ένα ασφαλές καταφύγιο για τους επενδυτές, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters, επικαλούμενο αναλυτές της Goldman Sachs. Μάλιστα οι αναλυτές της τράπεζας υποστηρίζουν πως, επί του παρόντος, το bitcoin κατέχει μερίδιο 20% στην αγορά «store of value».

Η αγορά «store of value» αφορά περιουσιακά στοιχεία των οποίων η αξία δεν υποτιμάται με τον χρόνο. Σε αυτά περιλαμβάνονται τα πολύτιμα μέταλλα και κάποια νομίσματα.

Ωστόσο, δεν συμμερίζονται όλοι οι συμμετέχοντες της αγοράς χρυσού την άποψη της Goldman Sachs. Συγκεκριμένα, βάσει δημοσιεύματος του Bloomberg, o CEO της εταιρείας-κολοσσού στην αγορά εξόρυξης χρυσού Barrick, Mark Bristow, υποστηρίζει πως η αξία του χρυσού θα ανεβεί εντός του 2022, καθώς οι επενδυτές προτιμούν το μέταλλο έναντι των κρυπτονομισμάτων, προκειμένου να μειώσουν την έκθεσή τους στον πληθωρισμό.

Αξίζει να σημειωθεί πως, σύμφωνα με δεδομένα του Yahoo Finance, η τιμή του χρυσού στην COMEX, κύρια αγορά για παράγωγα συμβόλαια που αφορούν πολύτιμα μέταλλα, κυμάνθηκε μεταξύ περίπου των $1.700-1.900 ανά ουγκιά εντός του 2021. Από την άλλη, το προηγούμενο έτος, η τιμή του bitcoin διαμορφώθηκε σε εύρος $30.000 έως $60.000 περίπου.

Φωτό: Roy Buri/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.