LNG carriers: Συνεχίζεται η καθοδική πορεία των ναύλων

LNG carriers: Συνεχίζεται η καθοδική πορεία των ναύλων

227
LNG carriers: Συνεχίζεται η καθοδική πορεία των ναύλων

Συνεχίζουν την καθοδική τους πορεία οι ναύλοι των πλοίων μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς ο διαθέσιμος υπό ναύλωση στόλος αυξάνεται.

Σύμφωνα με δεδομένα της Spark Commodities, οι ναύλοι για ένα TFDE carrier μεταφορικής ικανότητας 160.000 κ.μ. στον Ειρηνικό άγγιξαν τα $50.000/ημέρα την Τρίτη 11 Ιανουαρίου, καταγράφοντας πτώση $14.500/ημέρα ή 24% συγκριτικά με μία εβδομάδα πριν.

Οι ναύλοι για ταξίδια στον Ατλαντικό επίσης υποχώρησαν κατά $14.000/ημέρα ή 29%, στα $34.250/ημέρα. Κατά τη Spark Commodities, οι ναύλοι για τα LNG carriers από τα τέλη Νοεμβρίου παρουσιάζουν πτώση 80%.

Την ίδια ώρα, πτωτική είναι και η πορεία του εμπορεύματος, αλλά συνεχίζει να τελεί υπό διαπραγμάτευση άνω των $30/MMBtu. Η ενεργειακή κρίση στην Ευρώπη και η μεγάλη ζήτηση από την Ασία είχαν ωθήσει τις spot τιμές του Japan/Korea Marker LNG στα $56,326/ MMBtu τον περασμένο Οκτώβριο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.