Ινδονησία: Σταδιακή άρση της απαγόρευσης εξαγωγών άνθρακα

Ινδονησία: Σταδιακή άρση της απαγόρευσης εξαγωγών άνθρακα

195
Ινδονησία: Σταδιακή άρση της απαγόρευσης εξαγωγών άνθρακα

Προς άρση οδεύει η απαγόρευση εξαγωγών άνθρακα της Ινδονησίας, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου, σύμφωνα με το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo News. Όπως ανέφερε ο αρμόδιος υπουργός για θέματα ναυτιλίας και επενδύσεων Luhut Pandjaitan, οι εταιρείες που εκπλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους διαθέτοντας ένα μέρος της παραγωγής τους στην τοπική αγορά ηλεκτροπαραγωγής θα έχουν το δικαίωμα να προβούν σε εξαγωγές. Επί τούτου, θα επιτραπεί σε 37 πλοία έμφορτα με άνθρακα να αναχωρήσουν από την χώρα.

Υπενθυμίζεται, πως η απαγόρευση εξαγωγών επέφερε αναταραχές στην αγορά, οδηγώντας σε άνοδο των τιμών και στην ανησυχία διαφόρων χωρών, μεταξύ άλλων και της Ιαπωνίας, της οποίας η πρεσβεία στην Τζακάρτα κάλεσε τις ινδονησιακές αρχές να άρουν την απαγόρευση.

Σημειώνεται, ότι η Ινδονησία συνιστά την κορυφαία χώρα σε εξαγωγές θερμικού άνθρακα στον πλανήτη, με το εν λόγω εμπόρευμα να διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην ηλεκτροδότηση πολλών χωρών.

Φωτό: Darren Pateman/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.