Τα βιοκαύσιμα στο επίκεντρο νέας σύμπραξης

Τα βιοκαύσιμα στο επίκεντρο νέας σύμπραξης

134
Τα βιοκαύσιμα στο επίκεντρο νέας σύμπραξης

Ο όμιλος CBH πρόκειται να συνεργαστεί με την κορυφαία εταιρεία διαχείρισης φορτηγών πλοίων Oldendorff Carriers, προκειμένου να πραγματοποιήσουν από κοινού την πρώτη δοκιμή βιοκαυσίμων σε πλοίο μεταφοράς σιτηρών, το οποίο θα αναχωρήσει από την Αυστραλία.

Συγκεκριμένα, η CBH Marketing and Trading πρόκειται να εξαγάγει 30.000 τόνους κριθαριού ζυθοποιίας, το οποίο φέρει πιστοποίηση βιωσιμότητας, χρησιμοποιώντας το πλοίο «Edwine Oldendorff», που θα αναχωρήσει από το Albany Grain Terminal με προορισμό το Βιετνάμ. Πριν από την αναχώρησή του, το πλοίο θα εφοδιαστεί με μείγμα βιοκαυσίμων από την BP, η καύση του οποίου εκτιμάται πως θα παραγάγει περίπου 15% λιγότερες εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στο συγκεκριμένο ταξίδι, σε σχέση με τη χρήση συμβατικών ορυκτών καυσίμων.

Ο Jason Craig, Chief Marketing and Trading Officer της CBH, δήλωσε πως ο όμιλος CBH είναι υπερήφανος που, στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, πρωτοπορεί, διερευνώντας τρόπους μείωσης του ανθρακικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων του κατά μήκος της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος του γραφείου της Oldendorff Carriers στη Μελβούρνη ανέφερε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με τον όμιλο CBH προκειμένου να δοκιμάσουμε τη χρήση βιοκαυσίμων στο πλοίο “Edwine Oldendorff”. Η συγκεκριμένη συνεργασία έχει τεράστια σημασία για εμάς, καθώς θα μας βοηθήσει να μοιραστούμε χρήσιμες πληροφορίες και να μάθουμε περισσότερα σχετικά με τους αποτελεσματικότερους διαθέσιμους τρόπους απανθρακοποίησης της εφοδιαστικής αλυσίδας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.