Containerships: Επιμένει ανοδικά η ναυλαγορά

Containerships: Επιμένει ανοδικά η ναυλαγορά

217
Containerships: Επιμένει ανοδικά η ναυλαγορά

Σε υψηλά επίπεδα διατηρείται η ναυλαγορά των containerships. Παρά την ελαφριά πτώση που σημειώθηκε στα trans-pacific lanes από τα μέσα Σεπτεμβρίου του 2021, η εβδομαδιαία έκθεση της Drewry (30/12/21-6/1/22) καταδεικνύει πως κατεγράφη αύξηση στους ναύλους για πέμπτη συνεχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, οι ναύλοι στη διαδρομή Σαγκάη-Λος Άντζελες και Σαγκάη-Νέα Υόρκη αυξήθηκαν 3% έκαστοι, φθάνοντας τα $10.520 και $13.518 ανά FEU αντίστοιχα. Αυξητικές τάσεις και στη διαδρομή Νέα Υόρκη-Ρότερνταμ, όπου οι ναύλοι διαμορφώθηκαν στα $1.244 ανά FEU καταγράφοντας εβδομαδιαία αύξηση 5%. Ωστόσο, οι ναύλοι από Λος Άντζελες προς Σαγκάη σημείωσαν μικρή πτώση 1%, καθώς διαμορφώθηκαν τα $1.290 ανά FEU. Σταθερότητα σε εβδομαδιαία βάση επικράτησε στα routes Σαγκάη-Ρότερνταμ, Ρότερνταμ-Σαγκάη, Σαγκάη-Γένοα και Ρότερνταμ-Νέα Υόρκη.

Σε γενικότερο πλαίσιο, ο δείκτης WCI (World Container Index) σημείωσε άνοδο 1,1% σε εβδομαδιαία βάση και παραμένει σε κατά 80% υψηλότερα επίπεδα σε σύγκριση με πέρυσι. Τέλος, βάσει της Drewry, ενόψει της κινεζικής Πρωτοχρονιάς, η ναυλαγορά των containerships θα συνεχίσει σε άνοδο.

Φωτό: Andrey Nuraliev/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.