Αβέβαιο το μέλλον για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας

Αβέβαιο το μέλλον για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας

208
Αβέβαιο το μέλλον για το πετρέλαιο της Βενεζουέλας

Η Βενεζουέλα διπλασίασε τις εξαγωγές αργού πετρελαίου, παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ, φτάνοντας κατά μέσο όρο τα 619.000 βαρέλια την ημέρα τον περασμένο Δεκέμβριο.

Ως γνωστόν, η Ουάσιγκτον έχει επιβάλει κυρώσεις σε φυσικά και νομικά πρόσωπα που συναλλάσσονται με τον πετρελαϊκό κλάδο της Βενεζουέλας και η συγκεκριμένη διπλωματική απόφαση οδήγησε στο απόλυτο ναδίρ τις εξαγωγές το 2020.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η πρόσφατη αύξηση των εξαγωγών υποστηρίχθηκε από το Ιράν, το οποίο παρείχε μια πολύ επίπεδη αρωγή ως προς την παραγωγή πετρελαίου στο πλαίσιο μιας διακρατικής συμφωνίας που υπογράφηκε το 2021.

Ωστόσο, η κυβέρνηση στο Καράκας είναι αβέβαιη εάν τα φετινά άλματα στην παραγωγή και στις εξαγωγές θα μπορέσουν να συνεχιστούν, καθώς ο κορυφαίος παγκόσμιος αγοραστής ορυκτού πλούτου, η Κίνα, συνεχίζει να μειώνει τις εισαγωγές αργού πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.