Ντόμινο καθυστερήσεων στα ινδικά λιμάνια

Ντόμινο καθυστερήσεων στα ινδικά λιμάνια

119
Ντόμινο καθυστερήσεων στα ινδικά λιμάνια

Τα αυστηρά πρωτόκολλα για την εξάλειψη της Covid-19, που περιλαμβάνουν υποχρεωτικά αρνητικά αποτελέσματα PCR, εξακολουθούν να προκαλούν μεγάλες καθυστερήσεις στις αλλαγές πληρωμάτων εμπορικών πλοίων, ειδικά στο ινδικό λιμάνι Τσενάι.

Οι εκπρόσωποι της ινδικής ναυτιλιακής βιομηχανίας επιμένουν ότι οι διαδικασίες για εξέταση με PCR και η υποχρεωτική καραντίνα επιβάλλονται μόνο όταν ένας ναυτικός διαγνωστεί θετικός σε οποιαδήποτε ιατρική εξέταση ή εμφανίσει συμπτώματα. Ωστόσο, οι αξιωματούχοι του Chennai Port Trust (CPT) απαντούν για το συγκεκριμένο ζήτημα, που έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις στον εθνικό Τύπο, ότι ακολουθούν την τυπική διαδικασία που ορίζει για όλες τις επαρχίες της χώρας το Υπουργείο Ναυτιλίας της Ινδίας και εφαρμόζουν αυστηρά τις προβλεπόμενες κρατικές νομοθεσίες, όλο το εικοσιτετράωρο.

Οι βασικοί κόμβοι αλλαγής πληρώματος στην Ινδία είναι το Τσενάι και η Βομβάη, αλλά η πλειονότητα των Ινδών μηχανικών προέρχεται από το Τσενάι. Τις τελευταίες εβδομάδες, το 20-25% των Ινδών ναυτικών που επιδιώκουν να ναυτολογηθούν βρίσκονται θετικοί, μετά από εξετάσεις PCR, επηρεάζοντας αρνητικά τις αλλαγές πληρωμάτων. Τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, οι τοπικές αρχές κρίνουν ότι θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων, με αποτέλεσμα οι ναυτικοί που εργάζονται ήδη σε πλοία να πρέπει να συνεχίσουν τη ναυτολόγησή τους, πέρα ​​από την αρχική σύμβασή τους.

Η δυσκολία στις αλλαγές πληρωμάτων προκαλεί όχι μόνο συμφόρηση στους λιμένες, αλλά και αναταράξεις στην ομαλή λειτουργία της ναυτιλιακής βιομηχανίας και της εφοδιαστικής αλυσίδας της Ινδίας, αφού παρατηρούνται απρόσμενες και ξαφνικές καθυστερήσεις στην αναχώρηση των πλοίων. Οι ανατροπές αφορούν και όσες εταιρείες ναυτολογούν ινδικά πληρώματα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.