Αισιοδοξία για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Αισιοδοξία για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

73
Αισιοδοξία για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Το 2021 σημειώθηκε υψηλός αριθμός παραγγελιών, με πολλά σημαντικά ναυπηγεία στον κόσμο να υπερβαίνουν σε μεγάλο βαθμό τους ετήσιους στόχους τους. Απόρροια αυτού του γεγονότος είναι η αισιοδοξία για τις παραγγελίες πλοίων εντός του 2022, η οποία αντανακλάται στον νέο ετήσιο στόχο της KSOE (Korea Shipbuilding & Offshore Engineering).

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του νοτιοκορεατικού πρακτορείου ειδήσεων Yonhap, η KSOE έθεσε στόχο παραγγελιών για το 2022 ο οποίος ανέρχεται σε $17,4 δισ., όντας κατά 19% μεγαλύτερος σε σύγκριση με εκείνον του 2021, ο οποίος ήταν ίσος με $14,9 δισ.

Παρότι ο στόχος ίσως φαντάζει υψηλός, η αξία των παραγγελιών που εξασφάλισε η KSOE το 2021 ήταν κατά πολύ μεγαλύτερη. Μάλιστα, στα τέλη Νοεμβρίου, η αξία των εξασφαλισμένων παραγγελιών ήταν ίση με $22,5 δισ.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως η KSOE, που συνιστά το μεγαλύτερο ναυπηγείο παγκοσμίως σε όρους backlog παραγγελιών, διαθέτει τρεις θυγατρικές, τη Hyundai Heavy Industries, τη Hyundai Mipo Dockyard και τη Hyundai Samho Heavy Industries.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.