Νέα παραγγελία LNGC στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Νέα παραγγελία LNGC στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

265
Νέα παραγγελία LNGC στα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Ακόμη μία παραγγελία για τη ναυπήγηση LNG carrier εξασφάλισε το νοτιοκορεατικό ναυπηγείο Samsung Heavy Industries (SHI), βάσει δημοσιεύματος του πρακτορείου ειδήσεων Yonhap. Συγκεκριμένα, το δεύτερο μεγαλύτερο ναυπηγείο στον κόσμο, σε όρους παραγγελιών, έλαβε παραγγελία για την κατασκευή ενός πλοίου μεταφοράς LNG, αξίας περίπου $202 εκατ.

Με την προσθήκη αυτής της παραγγελίας, η αξία των παραγγελιών που έχει εξασφαλίσει η SHI μέσα στο έτος ανέρχεται σε $12,2 δισ., αρκετά μεγαλύτερη έναντι του ετήσιου στόχου των $9,1 δισ. Οι παραγγελίες αυτές αφορούν τη ναυπήγηση 22 LNG carriers, 44 πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων και 14 πετρελαιοφόρων.

Υπενθυμίζεται πως τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία συνιστούν την κορυφαία επιλογή για την κατασκευή LNG carriers. Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Business Korea, επικαλούμενο στοιχεία της Clarksons, τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας εξασφάλισαν το 91% των παγκόσμιων παραγγελιών LNGC το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2021.

Τέλος, βάσει της Clarksons, την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκαν 72 παραγγελίες για LNG carriers. Καθώς την ίδια χρονική περίοδο έλαβαν χώρα παραγγελίες για τη ναυπήγηση 95 LPG carriers και 193 tankers, το 2021 συνιστά έτος κατά το οποίο το χάσμα μεταξύ παραγγελιών gas carriers και tankers είναι αρκετά μικρό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.