Τα βιοκαύσιμα στη φαρέτρα της HMM

Τα βιοκαύσιμα στη φαρέτρα της HMM

84
Τα βιοκαύσιμα στη φαρέτρα της HMM

Η ναυτιλιακή εταιρεία HMM ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του πρώτου δοκιμαστικού ταξιδιού με τη χρήση βιοκαυσίμων. Είναι η πρώτη φορά που νοτιοκορεατική ναυτιλιακή εταιρεία χρησιμοποιεί εναλλακτικά καύσιμα για την πρόωση των πλοίων της. Το δοκιμαστικό ταξίδι διήρκεσε δέκα ημέρες, από το λιμάνι Μπουσάν της Νότιας Κορέας προς το κανάλι του Παναμά. Το 13.100 TEUs πλοίο της εταιρείας με την ονομασία «Dream» εφοδιάστηκε και χρησιμοποίησε επιτυχώς μια γεννήτρια ντίζελ με βιοκαύσιμα για το συγκεκριμένο ταξίδι.

Στελέχη της εταιρείας δήλωσαν πως τα επιτυχή αυτά αποτελέσματα θα επιταχύνουν την υιοθέτηση εναλλακτικών καυσίμων από τη ναυτιλία της χώρας στο σύνολό της. Τα βιοκαύσιμα αποτελούν φιλικότερα προς το περιβάλλον καύσιμα, ζωικής ή φυτικής προέλευσης, είτε υπολείμματα άλλων καυσίμων. Στο συγκεκριμένο δοκιμαστικό ταξίδι συμμετείχαν διάφοροι φορείς και εταιρείες. H Κορεατική Ένωση Βιοενέργειας παρείχε τα βιοκαύσιμα, ο νοτιοκορεατικός ναυπηγικός όμιλος Hyundai ήταν υπεύθυνος για τη δοκιμαστική μηχανή καύσης, ενώ ο κορεατικός νηογνώμονας (KR) αξιολόγησε τα δεδομένα και τα αποτελέσματα της δοκιμής.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα ήταν αποτέλεσμα των κατευθυντήριων γραμμών του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού (IMO) για την απανθρακοποίηση της ναυτιλίας. Η επιτακτική ανάγκη για μείωση των αέριων ρύπων και οι απαιτήσεις του IMO ωθούν τη νοτιοκορεατική τεχνογνωσία να αναπτύξει νέες τεχνολογίες για πιο οικολογικά πλοία.

Φωτό: Jonas/ Unspalsh

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.