Bulkers μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια για τα Χριστούγεννα

Bulkers μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια για τα Χριστούγεννα

442
Bulkers μεταφέρουν εμπορευματοκιβώτια για τα Χριστούγεννα

Το 2021 θα μνημονεύεται για τις σημαντικές προκλήσεις που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν οι παγκόσμιες εφοδιαστικές αλυσίδες ως απόρροια του αντικτύπου της πανδημίας. Ιδιαίτερα στον κλάδο των containerships, τα διαθέσιμα προς ναύλωση πλοία δεν ήταν αρκετά για να καλύψουν τις αυξανόμενες μεταφορικές ανάγκες, εξέλιξη που αντανακλάται στους ναύλους, που άγγιξαν επίπεδα ρεκόρ.

Ως απόρροια της εν λόγω ανισορροπίας αναδύθηκε η τάση πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου να «επιστρατεύονται» για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων. Αξίζει να σημειωθεί ότι στις αρχές Οκτωβρίου η Coca Cola ναύλωσε τρία bulkers για τη μεταφορά περισσοτέρων από 60.000 τόνους υλικών, προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή συνέχιση των παραγωγικών της διαδικασιών. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στη χωρητικότητα 2.800 εμπορευματοκιβωτίων. H Coca Cola αποτελεί ένα μόνο τέτοιο παράδειγμα.

Την ίδια ώρα, μία εκ των μεγαλύτερων εισηγμένων στις ΗΠΑ ναυτιλιακών εταιρειών, η Genco, ανέλαβε τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων της Walmart προς τη δυτική ακτή των ΗΠΑ. Στη σχετική ανάρτηση της διαχειρίστριας εταιρείας bulkers σημειώνεται ότι η κίνηση αυτή έρχεται ως απάντηση στην αυξημένη ζήτηση για θαλάσσια μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων την περίοδο των εορτών και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι τα ράφια των καταστημάτων θα είναι γεμάτα με προϊόντα της Walmart.

«Η κορυφαία μας πλατφόρμα εμπορικής διαχείρισης συνεχίζει να καινοτομεί, αναπτύσσοντας niche trades και παραμένοντας ευέλικτη στη ζήτηση της αγοράς. Ευχαριστούμε τους ναυτικούς μας για τη δέσμευση και τον επαγγελματισμό τους προς την επιτυχή ολοκλήρωση του μοναδικού αυτού ταξιδιού», τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανάρτηση της Genco.

Φωτό: linkedin.com/ genco-shipping-trading

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.