TEN: Αισιόδοξα μηνύματα για τα δεξαμενόπλοια

TEN: Αισιόδοξα μηνύματα για τα δεξαμενόπλοια

440
TEN: Αισιόδοξα μηνύματα για τα δεξαμενόπλοια

Τα οικονομικά της αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο και το α’ εννιάμηνο του έτους ανακοίνωσε πρόσφατα και η Tsakos Energy Navigation (TEN). Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται ότι η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρεία κατάφερε να παράξει θετικές ταμειακές ροές και να καταγράψει προσαρμοσμένα κέρδη ΕΒΙTDA ύψους $19,5 εκατ. το γ’ τρίμηνο “στη χειρότερη αγορά για τα δεξαμενόπλοιων τα τελευταία 30 χρόνια”.

Τα έσοδα από τα ταξίδια ανήλθαν σε $131,6 εκατ. ενώ η TEN κατάφερε να μειώσει τα κόστη χρηματοδότησης κατά 40% στα $8,2 εκατ. Σε επίπεδο εννιαμήνου τα προσαρμοσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν στα $86,3 εκατ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η TEN έχει επωφεληθεί από τη δραστηριοποίησή της στα LNG carriers και στα product carriers, των οποίων οι ναύλοι κινούνται σε υψηλά επίπεδα. Την ίδια ώρα, η εταιρεία επενδύει στο LNG και ως ναυτιλιακό καύσιμο καθώς επεκτείνει τον πράσινο στόλο της με την προσθήκη έως έξι Aframaxes διπλού καυσίμου LNG. «Επιπροσθέτως, σχεδιάζουμε προσεκτικά το μέλλον με επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες και σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τέλος η ΤΕΝ σημειώνει ότι τα σημάδια περαιτέρω ανάκαμψης των ναύλων για τα πλοία μεταφοράς ενέργειας είναι εμφανή και με την προοπτική αυτή τοποθετείται επιχειρηματικά.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.