Αύξηση 140% για τις μετοχές των liner εταιρειών

Αύξηση 140% για τις μετοχές των liner εταιρειών

86
Αύξηση 140% για τις μετοχές των liner εταιρειών

Εν μέσω ξέφρενης πορείας των ναύλων, μόνο εντύπωση δεν προκαλούν τα νέα δεδομένα που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Alphaliner, σύμφωνα με τα οποία κατά μέσο όρο οι μετοχές των κορυφαίων εισηγμένων εταιρειών διαχείρισης containerships έχουν αυξηθεί φέτος κατά 140%.

Στην «κούρσα» αυτή προπορεύονται οι liner εταιρείες της Tαϊβάν (Yang Ming, Evergreen και Wan Hai), των οποίων οι μετοχές έχουν καταγράψει αυξήσεις σε ένα εύρος 200-300%. Ακολουθεί η μετοχή της Hapag-Lloyd, που καταγράφει κέρδη 150%, ενώ Matson, Cosco και Maersk έχουν σημειώσει αυξήσεις της τάξης των 46%, 47% και 56% αντίστοιχα.

Σε αντίθεση με το 2020, η απόδοση της HMM κινήθηκε σε «νωχελικά» επίπεδα, μετά την άσκηση δικαιώματος μετατροπής ομολόγων και του συνεπακόλουθου stock dilution από κρατικούς μετόχους, σημειώνει η Alphaliner. Η τιμή της μετοχής της έκλεισε στα 28.250 γουόν τη Δευτέρα 13 Δεκεμβρίου, καταγράφοντας σημαντική πτώση από τα υψηλά 52 εβδομάδων των 51.100 γουόν τον περασμένο Μάιο.

Παρά τις σημαντικές αυξήσεις για τις μετοχές των Yang Ming, Wan Hai και Evergreen, εντούτοις το τελευταίο διάστημα καταγράφεται πτώση, κυρίως λόγω του πληθωρισμού στη χώρα και των κρουσμάτων Covid. Στο αποκορύφωμά τους, τον Ιούλιο, η εμπορευσιμότητα των μετοχών των τριών μεταφορέων άγγιζε τα $137 δισ., αριθμός που αντιστοιχεί στο 30% της εμπορευσιμότητας των μετοχών που τελούν υπό διαπραγμάτευση στο Taiwan Stock Exchange.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.