Νέος τερματικός σταθμός πετρελαίου στον Μισισιπή

Νέος τερματικός σταθμός πετρελαίου στον Μισισιπή

145
Νέος τερματικός σταθμός πετρελαίου στον Μισισιπή

Εκκίνησαν οι διαδικασίες της πρώτης φάσης κατασκευής του τερματικού πετρελαίου και διυλισμένων προϊόντων στο Plaquemines Parish της Λουιζιάνα, όπως ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία NOLA Oil Terminal. Ο εν λόγω τερματικός θα καταλαμβάνει έκταση 158 εκταρίων και το project στο σύνολό του θα έχει αξία $930 εκατ.

Ειδικότερα, ο τερματικός της NOLA Oil θα είναι ο πρώτος του είδους του στην περιοχή, επιτρέποντας την πρόσβαση στον ποταμό Μισισιπή για μεγάλα πλοία, όπως δεξαμενόπλοια τύπου New-Panamax και Suezmax.

Επιπλέον, στο project περιλαμβάνεται η κατασκευή δύο θέσεων ελλιμενισμού, στις οποίες θα δύναται να δέσουν πλοία χωρητικότητας 170.000 τόνων, αλλά και μιας θέσης ελλιμενισμού για φορτηγίδες. Ακόμη, μετά το πέρας της κατασκευής, ο τερματικός θα δύναται να εξυπηρετεί έως έξι δεξαμενόπλοια ανά εβδομάδα και θα διαθέτει αποθηκευτική ικανότητα έως 10 εκατ. βαρέλια.

Όπως εξηγεί ο Christian Amedee, ένας εκ των δύο επενδυτών που ίδρυσαν την NOLA Oil Terminal το 2013, ο υπό κατασκευή τερματικός θα προσφέρει μεταξύ άλλων υπηρεσίες αποθήκευσης και μεταφοράς σε μια ανώτερη γεωγραφική περιοχή.

«Το αργό πετρέλαιο και τα πετρελαϊκά παράγωγα όπως η βενζίνη, το ντίζελ και το jet fuel αποτελούν σημαντικά εμπορεύματα για τη Λουιζιάνα, ωστόσο επί του παρόντος δεν μπορούμε να εκμεταλλευτούμε τα μεγαλύτερα πλοία,» δηλώνει ο Christian Amedee και πρόσθεσε «αυτό αλλάζει σήμερα. Αυτός ο τερματικός σταθμός θα είναι ο πρώτος στην περιοχή που θα μπορεί να δεχτεί πλοία που επί του παρόντος είναι πολύ μεγάλα για να ελλιμενιστούν στον ποταμό του Μισισιπή ή στα περισσότερα λιμάνια του Κόλπου του Μεξικού».

Τέλος, η ολοκλήρωση της πρώτης φάσης της κατασκευής του τερματικού αναμένεται στα μέσα του 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.