Η “K” Line στρέφεται στα βιοκαύσιμα

Η “K” Line στρέφεται στα βιοκαύσιμα

85
Η “K” Line στρέφεται στα βιοκαύσιμα

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Kawasaki Kisen Kaisha, Ltd. (“K” Line) πρόσφατα ανακοίνωσε πως το πλοίο μεταφοράς οχημάτων «Polaris Highway» του στόλου της κατανάλωσε δοκιμαστικά ένα βιοκαύσιμο το οποίο προμηθεύτηκε από την BP.

Το εν λόγω βιοκαύσιμο παραδόθηκε στο πλοίο στο λιμάνι του Flushing στην Ολλανδία στις 6 Νοεμβρίου, ενώ, μόλις το πλοίο βρέθηκε εκτός της ευρωπαϊκής περιοχής ελέγχου εκπομπών (ECA), ξεκίνησε τη δοκιμαστική του κατανάλωση.

Τα βιοκαύσιμα μπορούν να αποτελέσουν μια φιλική προς το περιβάλλον εναλλακτική λύση ναυτιλιακών καυσίμων, τα οποία μειώνουν τις εκπομπές CO2 από το στάδιο της παραγωγής μέχρι το στάδιο της κατανάλωσής τους κατά περίπου 80-90%, χωρίς να απαιτούνται αλλαγές στις προδιαγραφές των κινητήρων των πλοίων.

Τα βιοκαύσιμα παράγονται από βιομάζα, η οποία αποτελεί ανανεώσιμη πηγή ενέργειας. Επομένως, αν και παράγονται εκπομπές CO2 από την καύση τους, αυτές αντισταθμίζονται από το CO2 που απορροφάται κατά την ανάπτυξη της οργανικής ύλης που χρησιμοποιείται ως πρώτη ύλη για την παραγωγή τους.

Η δοκιμή του βιοκαυσίμου έγινε στο πλαίσιο των προσπαθειών της “K” Line να πετύχει τους περιβαλλοντικούς στόχους περί μείωσης εκπομπών που έχει θέσει στο πρόγραμμα δράσης «Environmental Vision 2050 ‒ Blue Seas for the Future». Συγκεκριμένα, η εταιρεία στοχεύει σε μείωση του ανθρακικού αποτυπώματος των δραστηριοτήτων της κατά 50% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 2008, καθώς και στην επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050.

Φωτό: David Hecker/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.