Χριστούγεννα μετ’ εμποδίων ή τα πλοία θα «σώσουν την παρτίδα»;

Χριστούγεννα μετ’ εμποδίων ή τα πλοία θα «σώσουν την παρτίδα»;

134
Χριστούγεννα μετ’ εμποδίων ή τα πλοία θα «σώσουν την παρτίδα»;

Η Asda, μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες σούπερ μάρκετ του κόσμου, ναύλωσε πλοίο για την κάλυψη των μεταφορικών της αναγκών και προκειμένου να διασφαλίσει ότι τα ράφια της θα είναι γεμάτα ενόψει των εορτών.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η κίνηση αυτή θα αποτρέψει μια πιθανή έλλειψη ρούχων, ενδυμάτων και δώρων την περίοδο των Χριστουγέννων. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Asda, νωρίτερα μέσα στον χρόνο, είχε έρθει αντιμέτωπη με ελλείψεις τροφίμων, λόγω του περιορισμένου αριθμού οδηγών φορτηγών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η Asda δεν αποτελεί την πρώτη εταιρεία λιανικής πώλησης που προβαίνει σε μια τέτοια κίνηση, καθώς νωρίτερα μέσα στον χρόνο η John Lewis στο Ηνωμένο Βασίλειο και οι Costco και Walmart στις ΗΠΑ ναύλωσαν πλοία προκειμένου να προστατεύσουν τη διαθεσιμότητα των προϊόντων τους.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Asda ανέφερε στο BBC ότι είναι η πρώτη φορά που η αλυσίδα σούπερ μάρκετ ναυλώνει δικό της πλοίο, εξέλιξη η οποία αποτελεί απόρροια των σημαντικών προκλήσεων στις εφοδιαστικές αλυσίδες.

Το πλοίο θα μεταφέρει 350 εμπορευματοκιβώτια με παιχνίδια, δώρα και ρούχα και θα φτάσει στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Κίνα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Φωτό: Tawatchai07/ freepik

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.