Ένα «έξυπνο» ρυμουλκό σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια του κόσμου

Ένα «έξυπνο» ρυμουλκό σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια του κόσμου

271
Ένα «έξυπνο» ρυμουλκό σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια του κόσμου

Η εταιρεία ψηφιακών τεχνολογιών Wärtsilä Voyage υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με την China Classification Society (CCS) και το λιμάνι του Tianjin για την προώθηση κινεζικών τεχνολογιών για έξυπνα πλοία και την ανάπτυξη ενός ρυμουλκού επόμενης γενιάς, το οποίο θα επιχειρεί σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα λιμάνια του κόσμου.

Η συνεργασία αφορά την ανάπτυξη τεχνολογιών επίγνωσης κατάστασης και προηγμένων ψηφιακών προσομοιωτών, οι οποίοι θα επιταχύνουν σημαντικά τις διαδικασίες δοκιμών των υπό ανάπτυξη πλοίων, με στόχο το επόμενης γενιάς «έξυπνο» ρυμουλκό το οποίο θα αναπτυχθεί να είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις του στα τέλη του 2023.

Ο ευρύτερος στόχος της νέας αυτής συνεργασίας είναι η ενίσχυση της ασφάλειας, της παραγωγικότητας και της αποτελεσματικότητας στα πολυσύχναστα λιμάνια της Κίνας, μέσω της χρήσης «έξυπνων» πλοίων και προηγμένων τεχνολογιών αισθητήρων. Παράλληλα, η Wärtsilä Voyage πρόκειται να υποστηρίξει την CCS κατά τη διαδικασία ανάπτυξης των πρώτων προτύπων και κατευθυντήριων γραμμών για «έξυπνα» πλοία εσωτερικής ναυσιπλοΐας.

Το νεότευκτο ρυμουλκό θα είναι εξοπλισμένο με ένα προηγμένο σύστημα επίγνωσης κατάστασης για την ανίχνευση μικρών αντικειμένων σε συνθήκες χαμηλής ορατότητας και την υποστήριξη του πληρώματος στη διαδικασία λήψης αποφάσεων. Η εν λόγω τεχνολογία δεν θα περιορίζεται όμως μόνο στις επιχειρήσεις του πλοίου στα λιμάνια, αλλά θα μπορεί να εφαρμοστεί μελλοντικά και σε άλλους τύπους πλοίων που επιχειρούν εντός Κίνας. Αυτό, σε συνδυασμό με τα νέα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας που πρόκειται να αναπτυχθούν, θα οδηγήσει στην ευρύτερη υιοθέτηση των «έξυπνων» τεχνολογιών στον τομέα των πλοίων μικρών αποστάσεων, ένας βασικός παράγοντας για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της κινεζικής ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.