Η ενεργειακή ανεξαρτησία από τις κυρίαρχες επιδιώξεις της Κολομβίας

Η ενεργειακή ανεξαρτησία από τις κυρίαρχες επιδιώξεις της Κολομβίας

92
Η ενεργειακή ανεξαρτησία από τις κυρίαρχες επιδιώξεις της Κολομβίας

Η Κολομβία, σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου του εθνικού σωματείου υδρογονανθράκων, Armando Zamora, επιδιώκει να αυξήσει τα αποθέματά της σε πετρέλαιο στα 3 δισ. βαρέλια έως το 2040. Η κίνηση αυτή θα διασφαλίσει την ενεργειακή αυτονομία της χώρας, ανέφερε ο κ. Zamora και εξέφρασε την ελπίδα του για αύξηση στα αποθέματα πάνω από 150% σε σχέση με τα τωρινά επίπεδα.

Αυτή τη στιγμή η Κολομβία έχει αποδεδειγμένα αποθέματα για 6,3 χρόνια ακόμα, που αντιστοιχούν σε 1,8 δισ. βαρέλια από την έναρξη του παρόντος έτους. Η παραγωγή αναμένεται να κλείσει φέτος γύρω στα 770.000 βαρέλια ημερησίως, σύμφωνα με μελέτες του Υπουργείου Ενέργειας της χώρας.

Οι εκτιμήσεις για τις συγκεκριμένες ανάγκες σε αποθέματα προήλθαν από τα νέα δεδομένα του κλάδου πετρελαίου λόγω πανδημίας, δηλώνει ο πρόεδρος του σωματείου. Για να γίνει αυτό πραγματικότητα και να διατηρηθεί η ενεργειακή αυτονομία, η κυβέρνηση προχωρά στον στρατηγικό σχεδιασμό για την ενέργεια με την ονομασία «Plan 2040». Με βάση αυτόν, η χώρα πρέπει να είναι ικανή να επιχειρήσει γεωτρήσεις σε τουλάχιστον 800 νέες πηγές και σε 200 «οικόπεδα» την επόμενη εικοσαετία.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.