Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια κοινής ανεξαρτησίας Ελλάδας και Παναμά

Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια κοινής ανεξαρτησίας Ελλάδας και Παναμά

77
Εορταστικές εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια κοινής ανεξαρτησίας Ελλάδας και Παναμά

Ακολουθώντας τα επιτυχημένα εγκαίνια της Εικαστικής Έκθεσης “Elogiando la Libertad” – “Υμνώντας την Ελευθερία” – “Παναμάς – Ελλάδα 1821-2021: 200 χρόνια κοινής ανεξαρτησίας”, τα οποία έλαβαν χώρα στη Δημοτική Πινακοθήκη του Πειραιά, η Πρεσβεία και Το Γενικό Προξενείο του Παναμά στην Ελλάδα γιόρτασε τους δύο αιώνες ανεξαρτησίας προσφέροντας μια λαμπρή δεξίωση στο Grand Ballroom της Μεγάλης Βρετανίας την Πέμπτη, 18 Νοεμβρίου 2021.

Στη Δεξίωση παρευρέθηκαν Πρέσβεις, Θρησκευτικοί Εκπρόσωποι, διακεκριμένοι Πολιτικοί και ναυτιλιακά Στελέχη. Το θέμα της δεξίωσης ήταν ο επίσημος εορτασμός της επετείου των 200 χρόνων ανεξαρτησίας του Παναμά από την Ισπανία. Η Πρέσβης και Γενική Πρόξενος του Παναμά στην Ελλάδα, Α.Ε. κυρία Julie Lymberopulos υποδέχθηκε θερμά τους σπουδαίους παρευρισκόμενους και εξέφρασε έναν εορταστικό χαιρετισμό τιμώντας τον Παναμά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανακοινώθηκε επίσημα ότι η Πρεσβεία και το Γενικό Προξενείο του Παναμά στην Ελλάδα προχώρησε σε μια επιτυχημένη στρατηγική συνέργεια με την εταιρεία SQLearn, η οποία ανέλαβε τη δημιουργία της ψηφιοποιημένης εκδοχής της έκθεσης, η οποία επέτρεψε σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα να ταξιδέψει ανά τον κόσμο, ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο το οποίο θέτει μια φυσική έκθεση, ιδιαιτέρως σε περιόδους πανδημίας.

Στη δεξίωση προβαλλόταν διαδοχικά σε μεγάλες γιγαντοοθόνες το βίντεο της εικονικής περιήγησης της έκθεσης και έτσι οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα μοναδικά έργα σε μια φαντασμαγορική βραδιά.

Οι καλλιτέχνες οι οποίοι δέχθηκαν τη δημιουργική πρόσκληση της Πρεσβείας του Παναμά τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους και ήταν ενθουσιασμένοι με την ανάδειξη των έργων τους.

Στη δεξίωση πέραν ενός εξαιρετικού δημιουργικού βίντεο το οποίο δημιούργησε το Υπουργείο Πολιτισμού του Παναμά για την ειδική αυτή επέτειο, προβλήθηκε επίσης  ένα μοναδικό επετειακό βίντεο που γυρίστηκε με πρωτοβουλία της Πρεσβείας του Παναμά στην Ελλάδα.

Η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά, ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της Πρεσβείας βρέθηκε στην Κεντρική Σκηνή του εμβληματικού Κτιρίου του Δημοτικού Θεάτρου του Πειραιά και παιάνισε τον Εθνικό Ύμνο του Παναμά και το δημιουργικό αποτέλεσμα του βίντεο που πρωτο-προβλήθηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης ήταν εξαιρετικό.

Τέλος, εξαιρετικό ήταν ότι στη δεξίωση παρευρέθηκαν 15 Παναμέζοι φοιτητές, οι οποίοι αυτήν την περίοδο φοιτούν στο Webster University στην Αθήνα στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών μεταξύ Παναμά και Ελλάδος.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.