Μία ακόμη συμμαχία για τη χρήση βιοκαυσίμων σε πλοία

Μία ακόμη συμμαχία για τη χρήση βιοκαυσίμων σε πλοία

79
Μία ακόμη συμμαχία για τη χρήση βιοκαυσίμων σε πλοία

Την τρίτη επιτυχημένη μεταφορά εμπορευμάτων με πλοίο που αξιοποιεί βιοκαύσιμα για την πρόωσή του πραγματοποίησε η ιαπωνική εταιρεία NYK Line. Το πλοίο «Frontier Sky», χωρητικότητας 179.288 dwt, μετέφερε πρώτη ύλη από τη Σιγκαπούρη στο λιμάνι Ντάμρα της Ινδίας για τον μεγαλύτερο παραγωγό χάλυβα της χώρας, την Tata Steel Limited.

Το εν λόγω εγχείρημα επιτεύχθηκε χάρη και στις κοινές επιδιώξεις των δύο εταιρειών να συνεισφέρουν σε μια πιο βιώσιμη ναυτιλία, μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου στην εφοδιαστική αλυσίδα. Τα βιοκαύσιμα αποτελούν μια εναλλακτική και πιο οικολογική μορφή καυσίμου, που αποκτά ολοένα και περισσότερους υποστηρικτές για την κίνηση των ποντοπόρων πλοίων.

Στελέχη του ομίλου NYK δήλωσαν ότι η εταιρεία θα συνεχίσει τις έρευνές της για τη χρήση βιοκαυσίμων, καθώς στρατηγικός της στόχος είναι η απανθρακοποίηση της ναυτιλίας και στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και οι πελάτες της.

Το πλοίο είναι υπό τη διαχείριση της Tata NYK Shipping Pte. Ltd., εταιρείας που δημιουργήθηκε από την κοινοπραξία των δύο εταίρων. Ο εφοδιασμός του έγινε στο λιμάνι της Σιγκαπούρης με την υποστήριξη της Toyota Tsusho Petroleum Pte. Ltd., μέλους του ομίλου Toyota, εταιρείας με ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, μεταξύ των οποίων η παραγωγή και η διάθεση βιοκαυσίμων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.