Mytilineos: Προσεχώς νέος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής

Mytilineos: Προσεχώς νέος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής

138
Mytilineos: Προσεχώς νέος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής

Στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωσή του που αναμένεται στο τέλος του 2021 βρίσκεται o νέος σταθμός συνδυασμένου κύκλου με καύσιμο φυσικό αέριο (CCGT), επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ, όπως αναφέρει η MYTILINEOS. Σημειώνεται, πως αποτελεί τον μεγαλύτερο, αποδοτικότερο και πλέον σύγχρονο σταθμό ηλεκτροπαραγωγής στην Ελλάδα και έναν από τους μεγαλύτερους στην Ευρώπη. Με την προσθήκη του νέου σταθμού, ο οποίος όταν τεθεί σε λειτουργία θα αποδίδει 826MW στο δίκτυο, με 63% θερμική απόδοση, η συνολική παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας της MYTILINEOS θα υπερβεί τα 2.000 MW, μη συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Παράλληλα, η ολοκλήρωση της επένδυσης θα δημιουργήσει ένα σημαντικό οικονομικό πυρήνα για την ευρύτερη περιοχή δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας και οικονομικές συνέργειες ενώ υποστηρίζει τη δέσμευση της εταιρείας για ελαχιστοποίηση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος σε όλο το εύρος των δραστηριοτήτων της.

Τέλος, ο νέος σταθμός ηλεκτροπαραγωγής αναμένεται να αυξήση την ενεργειακή αυτάρκεια της Ελλάδας, επενδύοντας παράλληλα στο φυσικό αέριο που λάμβανει αποδοχή ως μεταβατικό καύσιμο χαμηλότερου ανθρακικού αποτυπώματος, σε σύγκριση με τον λιγνίτη.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.