Ενίσχυση των εμβολιασμών ναυτικών στη Σιγκαπούρη

Ενίσχυση των εμβολιασμών ναυτικών στη Σιγκαπούρη

152
Ενίσχυση των εμβολιασμών ναυτικών στη Σιγκαπούρη

Με γοργούς ρυθμούς προχωρούν οι εμβολιασμοί στον ναυτιλιακό κόμβο της Σιγκαπούρης, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Sea Crew Vaccination (SEAVAX) της Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης.

Πιο συγκεκριμένα, μέχρι σήμερα πάνω από 8.000 ναυτικοί ξένης εθνικότητας έχουν λάβει τουλάχιστον τη μία δόση του εμβολίου και το 90% εξ αυτών έχει εμβολιαστεί πλήρως. Αναλυτικότερα, περίπου 5.200 μέλη πληρώματος υπηρεσιακών σκαφών του λιμένα, ξένης εθνικότητας, που διαμένουν στη Σιγκαπούρη και 2.860 μέλη πληρώματος σε κρουαζιερόπλοια, αλιευτικά και πλοία εφοδιασμού, ξένης εθνικότητας, που δεν διαμένουν στη Σιγκαπούρη έχουν εμβολιαστεί υπό το SEAVAX.

Κατά τη δεύτερη φάση του προγράμματος, από τις 15 Νοεμβρίου 2021 έως και τις 30 Ιουνίου 2022, η Σιγκαπούρη θα παράσχει τη δυνατότητα 12.000 εμβολιασμών για πληρώματα σε ναυτικούς ποντοπόρων πλοίων που προσεγγίζουν τη Σιγκαπούρη και ναυτικούς που ετοιμάζονται να μπαρκάρουν σε πλοία στη Σιγκαπούρη.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Λιμενικής Αρχής της Σιγκαπούρης, σε συνεργασία με τη ναυτιλιακή κοινότητα, διευκολύνονται οι διαδικασίες για τις αλλαγές πληρωμάτων. Την επέκταση του εμβολιαστικού προγράμματος για τους εργαζομένους στις θαλάσσιες μεταφορές έχει αναλάβει η συμμαχία Shipping Tripartite Alliance Resilience (STAR) Taskforce.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.