Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Η νέα δωρεά στο ΕΚΠΑ

    115
    Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Η νέα δωρεά στο ΕΚΠΑ

    Οι 24 νέες οδοντιατρικές έδρες που παραδόθηκαν πρόσφατα στην Οδοντιατρική Σχολή του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), έρχονται να καλύψουν συγχρόνως δύο διαφορετικές ανάγκες της Σχολής.

    Αφενός θα αξιοποιηθούν ως εκπαιδευτικό εργαλείο για τους φοιτητές ενώ, παράλληλα, έρχονται να ενισχύσουν το ήδη σημαντικό κοινωνικό έργο της Σχολής. Μέσω των κλινικών της, η Οδοντιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ παρέχει κάθε χρόνο χαμηλού κόστους οδοντιατρική φροντίδα σε 9.000 ογκολογικούς και άπορους ασθενείς, καθώς και σε παιδιά με ειδικές ανάγκες και εκτελεί 30.000 οδοντιατρικές πράξεις.

    Η προμήθεια των 24 νέων οδοντιατρικών εδρών, σύμφωνα με τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την προστασία του περιβάλλοντος από την έκκριση του αερολύματος, αποτελούν μέρος της ευρύτερης προσπάθειας του ΙΣΝ για την ενίσχυση της υγείας στην Ελλάδα, με τίτλο Πρωτοβουλία για την Υγεία, που υπερβαίνει τα $500 εκατομμύρια.

    Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, συνολικού ύψους €500.000, το ΙΣΝ υποστηρίζει, επίσης, τη προμήθεια 40 υπερσύγχρονων προσομοιωτών για το εργαστήριο προσομοίωσης, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

    Πηγή: Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.