Ρωσία και Ινδία ανοίγουν νέες οδούς για τη θαλάσσια μεταφορά LNG

Ρωσία και Ινδία ανοίγουν νέες οδούς για τη θαλάσσια μεταφορά LNG

149
Ρωσία και Ινδία ανοίγουν νέες οδούς για τη θαλάσσια μεταφορά LNG

H Ινδία παρέλαβε το πρώτο απευθείας φορτίο LNG από το ρωσικό project Yamal LNG το περασμένο Σαββατοκύριακο (23-24 Οκτωβρίου), σύμφωνα με το Refinitiv Eikon.

Σύμφωνα με κύκλους της αγοράς, το φορτίο προμήθευσε η Gazprom υπό τη συμφωνία μακροχρόνιων πωλήσεων LNG με την ινδική GAIL. Το φορτίο ταξίδεψε από το Βόρειο Πέρασμα, τον Ειρηνικό Ωκεανό και τον Ινδικό Ωκεανό πριν φτάσει στον τερματικό Dabhol της GAIL. Tα προηγούμενα φορτία από το Yamal στην Ινδία συνήθως μεταφέρονταν μεταξύ πλοίων (ship-to-ship) σε τερματικούς λιμένες της βορειοδυτικής Ευρώπης.

Η αύξηση των spot τιμών LNG ωθεί τις εταιρείες ενέργειας της Ινδίας να προβούν σε μακροχρόνια συμβόλαια τροφοδοσίας LNG. Η GAIL υπέγραψε το 2012 συμφωνία με την Gazprom Marketing & Trading Singapore για την αγορά 2,5 εκατ. τόνων LNG ανά έτος για τα επόμενα είκοσι έτη.

Η Ινδία, ο τέταρτος μεγαλύτερος εισαγωγέας LNG του κόσμου, επιθυμεί να αυξήσει το μερίδιο του φυσικού αερίου στο ενεργειακό της μείγμα στο 15% έως το 2030.

Φωτό: Sovcomflot

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.