Έκτακτα μέτρα για την αποσυμφόρηση των λιμένων Λος Άντζελες και Λονγκ Μπιτς

Έκτακτα μέτρα για την αποσυμφόρηση των λιμένων Λος Άντζελες και Λονγκ Μπιτς

132
Έκτακτα μέτρα για την αποσυμφόρηση των λιμένων Λος Άντζελες και Λονγκ Μπιτς

Η λιμενική συμφόρηση συνεχίζει να ταλανίζει τις διεθνείς εφοδιαστικές αλυσίδες, με επίκεντρο τους τερματικούς σταθμούς των λιμένων Λος Άντζελες και Λονγκ Μπιτς. Όπως αναφέρει το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Associated Press, οι λιμενικές αρχές στην Καλιφόρνια θα επιβάλουν πρόστιμα σε ναυτιλιακές εταιρείες των οποίων τα εμπορευματοκιβώτια παραμένουν άνω του επιτρεπομένου στους τερματικούς σταθμούς των προαναφερθέντων λιμένων.

Ειδικότερα, τα εμπορευματοκιβώτια που είναι προγραμματισμένο να μεταφερθούν οδικώς θα έχουν δικαίωμα παραμονής στους λιμένες για εννέα ημέρες από την άφιξή τους. Ταυτόχρονα, εκείνα που πρόκειται να μεταφερθούν σιδηροδρομικώς θα έχουν επιτρεπόμενο όριο παραμονής τις τρεις ημέρες. Από τη λήξη των επιτρεπόμενων χρονικών ορίων και έπειτα, οι ναυτιλιακές εταιρείες θα δέχονται πρόστιμο $100 ανά εμπορευματοκιβώτιο, το οποίο θα αυξάνεται κατά $100 για κάθε ημέρα για κάθε εμπορευματοκιβώτιο.

Υπενθυμίζεται πως το 40% όλων των εμπορευματοκιβωτίων που μεταφέρονται μέσω θαλάσσης διέρχονται από τους τερματικούς των Λος Άντζελες και Λονγκ Μπιτς. Το νέο μέτρο, που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Νοεμβρίου, προσβλέπει στη λιμενική αποσυμφόρηση, μετά τα απανωτά χτυπήματα στην ομαλή λειτουργία των εφοδιαστικών αλυσίδων. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο λιμένες έχουν λάβει άδεια από την κυβέρνηση των ΗΠΑ για 24ωρη λειτουργία στο πλαίσιο της διασφάλισης των καταναλωτικών ροών.

Φωτό: Etienne Laurent/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.