Ro-Ro πλοία για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων

Ro-Ro πλοία για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων

542
Ro-Ro πλοία για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων

Σε μια προσπάθεια να παρακάμψει τις διαταραχές στη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων μέσω θαλάσσης, καθώς και τις ακυρώσεις και τις μειώσεις εμπορικών πτήσεων από τον αερολιμένα της Σαγκάης, η ιαπωνική εταιρεία 3PL Nippon Express ανακοίνωσε την εκκίνηση νέου δρομολογίου για τη μεταφορά εμπορευμάτων από τη Σαγκάη στην Οσάκα και στο Κόμπε.

Αξιοσημείωτο στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι το γεγονός ότι για την εκτέλεση των δρομολογίων θα δρομολογηθούν δύο ταχύπλοα πλοία Ro-Ro, της Japan-China International Ferry (θυγατρική της COSCO), το καθένα εκ των οποίων μπορεί να μεταφέρει περίπου 200 TEUs.

Τα πλοία θα εναλλάσσονται μεταξύ Οσάκα και Κόμπε κάθε δεύτερη εβδομάδα, με τη διάρκεια του ταξιδιού από τη Σαγκάη να εκτιμάται στις πέντε ημέρες. Δεδομένου ότι υπάρχει ξεχωριστός τερματικός σταθμός για τα εν λόγω πλοία, η ιαπωνική εταιρεία αναμένεται ότι θα γλιτώσει τη συμφόρηση και τις καθυστερήσεις που πλήττουν τα πλοία στην αγορά των τακτικών γραμμών.

Όπως σημείωσε η εταιρεία, «τα ολοένα και πιο αυστηρά μέτρα βιοασφάλειας που επιβλήθηκαν στο αεροδρόμιο Shanghai Pudong οδήγησαν σε μια μεγάλη ακύρωση πτήσεων από πλευράς των αεροπορικών εταιρειών, ενώ η συμφόρηση στο λιμάνι της Σαγκάης έχει προκαλέσει σημαντικές καθυστερήσεις στα δρομολόγια των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Οι συνθήκες αυτές έχουν δημιουργήσει μεγαλύτερη ανάγκη για φορτία LCL (ενοποίηση μικρών παρτίδων), που προσφέρουν ταχύτητα και ακρίβεια. Για τον λόγο αυτόν, η Nippon Express ανέπτυξε την υπηρεσία μεταφοράς «Kansai Special Rapid Service», την οποία θα εκτελούν δύο ταχύπλοα Ro-Ro πλοία, που θα διασυνδέουν τη Σαγκάη με την Οσάκα και το Κόμπε.

Τέλος, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η Nippon Express θα συνεχίσει να αξιοποιεί τις ολοκληρωμένες δυνατότητές της για την ανάπτυξη νέων μεταφορικών υπηρεσιών, προσαρμοσμένων στις αλλαγές του επιχειρηματικού περιβάλλοντος, ούτως ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες μεταφοράς των πελατών της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.