Εκτόξευση των λειτουργικών εσόδων της POSCO

Εκτόξευση των λειτουργικών εσόδων της POSCO

54
Εκτόξευση των λειτουργικών εσόδων της POSCO

Σχεδόν τετραπλασιασμό των λειτουργικών εσόδων της στο γ΄ τρίμηνο του 2021 ανακοίνωσε η POSCO, όπως αναφέρει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. Συγκεκριμένα, τα ενοποιημένα λειτουργικά έσοδα της εταιρείας αυτή την περίοδο ανήλθαν σε περίπου $2,6 δισ. Αξίζει να σημειωθεί πως το πόσο αυτό αποτελεί ρεκόρ για την πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής χάλυβα παγκοσμίως.

Παράλληλα, η POSCO αποδίδει την εντυπωσιακή της πορεία στην ισχυρή ζήτηση, μεταξύ άλλων εκείνη των κατασκευαστών αυτοκινήτων και των ναυπηγείων. Σημαντικό ρόλο διαδραμάτισε και η αύξηση των τιμών χάλυβα, η οποία υποκινήθηκε από το ράλι που κατέγραψε η τιμή σιδηρομεταλλεύματος μέσα στο έτος.

Τέλος, υπενθυμίζεται πως οι εγχώριοι παραγωγοί χάλυβα και τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία συμφώνησαν σε αύξηση της τιμής χαλύβδινων πλακών στα 1,1 εκατ. γουόν ανά τόνο (περίπου $923,8) για το β΄ εξάμηνο του έτους, από τα 700.000 γουόν ανά τόνο (περίπου $646,6) που ίσχυε στο α΄ εξάμηνο.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.