Βαλένθια – Αμβούργο ενώνουν τις δυνάμεις τους

Βαλένθια – Αμβούργο ενώνουν τις δυνάμεις τους

71
Βαλένθια – Αμβούργο ενώνουν τις δυνάμεις τους

Ο πρόεδρος της Λιμενικής Αρχής της Βαλένθια (PAV), Aurelio Martínez, πραγματοποίησε, σύμφωνα με δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Λιμενική Αρχή του ισπανικού λιμένα, συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο της Λιμενικής Αρχής του Αμβούργου (HPA) και αντιπρόεδρο της Διεθνούς Ένωσης Λιμένων (IAPH), Jens Meier, στο επίκεντρο της οποίας ήταν η ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ των δύο ευρωπαϊκών λιμένων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, τα δύο λιμάνια έχουν καταρτίσει έναν κοινό οδικό χάρτη για την ανάπτυξη στενότερης συνεργασίας και συντονισμένης δράσης σε βασικούς τομείς του λιμενικού συστήματος, όπως είναι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η απαλλαγή από τον άνθρακα, η αξιοποίηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, ο ψηφιακός μετασχηματισμός και η κινητικότητα μεταξύ άλλων. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, βασικό στόχο μεταξύ των δύο λιμένων θα αποτελέσει από εδώ και στο εξής η υλοποίηση πρωτοβουλιών που θα αποσκοπούν στην αντιπαραβολή των επιδόσεών τους στους τομείς της βιωσιμότητας και της ψηφιοποίησης, καθώς και η προώθηση των δεσμεύσεων της ευρωπαϊκής ατζέντας για το 2030.

Τέλος, με αφορμή τη συνάντηση, συζητήθηκε επίσης το έργο που διεξάγεται μέσω της IAPH σε τομείς στους οποίους εμπλέκονται ενεργά οι δύο λιμένες, όπως η ενέργεια, η ανθεκτικότητα των ηλεκτρονικών δεδομένων, καθώς και η πρόοδος του Παγκόσμιου Λιμενικού Προγράμματος Δράσης για το Κλίμα, στο οποίο συμμετέχουν μαζί με άλλους δέκα οι δύο λιμένες.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.