Propeller Club Πειραιά: Ανάδειξη ως International Propeller Club of the Year

Propeller Club Πειραιά: Ανάδειξη ως International Propeller Club of the Year

300
Propeller Club Πειραιά: Ανάδειξη ως International Propeller Club of the Year

Από τις 12 έως τις 14 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά το 95ο ετήσιο Παγκόσμιο Online Συνέδριο του International Propeller Club.

Το θέμα του φετινού Convention & Leadership Conference είχε ως θέμα το “Οpen for Business in 2022 – What will it look like?”

Στις εργασίες του Συνεδρίου συμμετείχαν εκπρόσωποι από Propeller Club όλου του κόσμου και πολλά μέλη του Propeller Club Πειραιά, ενώ ο Πρόεδρος Κωστής Φραγκούλης ήταν μεταξύ των ομιλητών του συνεδρίου και συμμετείχε στην εναρκτήρια συζήτηση με θέμα “Leadership in the Trenches”, “Η Ηγεσία στα Χαρακώματα”.

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου πραγματοποιήθηκαν πολλά και ενδιαφέροντα sessions με θέματα όπως η κυβερνοασφάλεια, το εργατικό δυναμικό της ναυτιλίας, οι προβληματισμοί γύρω από τα μεγάλα λιμάνια, workshops επαγγελματικής ανάπτυξης και διαδικτυακά στρογγυλά τραπέζια με στόχο τη γνωριμία μελών από όλο τον κόσμο και το networking. Μεταξύ των Keynote speakers του συνεδρίου ήταν ο 26ος Commandant της Αμερικανικής Ακτοφυλακής, Admiral Karl Schultz.

Πολύ σημαντικές ήταν οι εξελίξεις για το Propeller Club Πειραιά, καθώς το Club αναδείχθηκε ως το International Propeller Club of the Year. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική διάκριση, την οποία είχε λάβει το Club και το 2003. Φέτος το Propeller Club Πειραιά ξεχώρισε ανάμεσα σε 71 ακόμη συνολικά λιμάνια, εκ των οποίων τα 42 ήταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τα 29 από τον υπόλοιπο κόσμο.

“Η διάκριση αυτή είναι μια μεγάλη αναγνώριση από το διεθνές οικοσύστημα τoυ Propeller Club και της εξαιρετικής δουλειάς που κάνουμε τα τελευταία δύο χρόνια στην Ελλάδα” δήλωσε μετά τη βράβευση ο πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά, Κωστής Φραγκούλης. “Στο Propeller Club Πειραιά βάζουμε συνεχώς τον πήχη πιο ψηλά, και δουλεύουμε ομαδικά, στοχευμένα και με ανοιχτό ορίζοντα, ώστε το Club μας να εξυπηρετεί αλλά και να επεκτείνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους στόχους του”.

Ο Κωστής Φραγκούλης, κατά τη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης και των Αρχαιρεσιών που πραγματοποιήθηκαν στις 14 Οκτωβρίου, εκλέχθηκε και αναδείχθηκε ως ένας εκ των Αντιπροέδρων του Παγκόσμιου Διοικητικού Συμβουλίου του International Propeller Club ενώ η σημαντική αυτή εκλογή, τον καθιστά αυτομάτως και Πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του International Convention 2022 που θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην Αθήνα.

Propeller Club

“Νιώθω μεγάλη χαρά και τιμή που αναλαμβάνω αυτό το νέο ρόλο”, δήλωσε ο Κωστής Φραγκούλης. “Δίνω καθημερινά τον καλύτερό μου εαυτό για τους σκοπούς του Propeller Club Πειραιά και αυτό θα συνεχίσω να κάνω και για το Ιnternational Propeller Club. H διοργάνωση του International Convention στις 20 – 22 Σεπτεμβρίου 2022 στην Ελλάδα είναι η νέα μεγάλη πρόκληση που θα χαρώ να υπηρετήσω με όλες μου τις δυνάμεις και πάντα με σύμμαχο το ικανό και ενεργό Διοικητικό μας Συμβούλιο”.

Παράλληλα, ο Κυβερνήτης Μιχάλης Δαλακούρας εξελέγη στη θέση του Περιφερειακού Αντιπροέδρου Νοτίου Ευρώπης και Αφρικής. “Είναι μεγάλη τιμή που αναλαμβάνω αυτή τη θέση. Ο ηγετικός ρόλος της Ελλάδας είναι δεδομένος. Στις περιοχές της Νοτίου Ευρώπης και της Αφρικής υπάρχουν πολλά περιθώρια δράσης και εξέλιξης που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε” δήλωσε μετά την εκλογή του ο κ. Δαλακούρας.

Οι Ελληνικές όμως διακρίσεις δεν σταμάτησαν εδώ, αφού ο Δημήτρης Φαφαλιός αναδείχθηκε ως International Propeller Club Member of the Year.

Για την διάκριση αυτή ο Πρόεδρος της Intercargo δήλωσε: «Είναι μεγάλη μου τιμή να λαμβάνω το βραβείο «Μέλος της Χρονιάς» του International Propeller Club. Όντας μέλος, και έχοντας υπηρετήσει και το Propeller Club, Πειραιά ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, έχω εκτιμήσει την ζωντανή συμμετοχή των μελών του η οποία συνδυάζει τη διεθνή προσέγγιση του Club με το επιχειρηματικό πνεύμα του Πειραιά και της Ελλάδας». «Το Club» πρόσθεσε, «ενώνει και υποστηρίζει καλούς σκοπούς» ενώ έκλεισε τη δήλωσή του με ευχαριστίες προς τον Πρόεδρο, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και τα μέλη του Club και με την ευχή για υγεία και δύναμη σε όλους.

Οι βραβεύσεις ολοκληρώθηκαν με την ανάδειξη του Eric R. Dawicki ως «Maritime Person of the Year».

Ο κ. Φραγκούλης, αφού συνεχάρη τον κ. Δαλακούρα για την εκλογή του, αναφέρθηκε στον κ. Κωνσταντίνο Ρόκκο που ολοκλήρωσε μια επιτυχημένη τετραετία ως Περιφερειακός Αντιπρόεδρος, τον ευχαρίστησε για το έργο, την συμβολή του και την άριστη συνεργασία τους ενώ εξέφρασε τα συγχαρητήρια του και προς τον κ. Φαφαλιό, αναφέροντας πως χαίρεται διπλά, καθώς πέρα από διακεκριμένη διεθνή ναυτιλιακή προσωπικότητα είναι και μέλος του Propeller Club Πειραιά και πρώην Αντιπρόεδρός του, ενώ η υποψηφιότητά του προτάθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller.

Ο επίτιμος Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά, κ. Γιώργος Ξηραδάκης διορίστηκε ως ex-officio μέλος του Δ.Σ με διετή θητεία, μετά από πρόταση του απερχόμενου Προέδρου του  Club κ. Niels Aalund και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Κατά τις εργασίες του Συνεδρίου ο Niels Aalund παρέδωσε την προεδρία μετά από μια δύσκολη, λόγω παγκόσμιας πανδημίας, αλλά πολύ επιτυχημένη θητεία.

Η νέα Εκτελεστική Επιτροπή  του International Propeller Club διαμορφώθηκε ως εξής:

Πρόεδρος, Jim Patti, PC Washington, DC

Α’ Αντιπρόεδρος, Maria Conatser, PC Nashville

Β’ Αντιπρόεδρος, Philippe de Gauw, PC Algeciras

Γ’ Αντιπρόεδρος, Κωστής Φραγκούλης, PC Piraeus

Αντιπρόεδρος Student Ports, Maryanne Richards, PC Boston

Αντιπρόεδρος Womens Propeller Club, Candy Nigretto

PC Tacom, Γραμματέας, Pat Patrick, PC New Orleans

Ταμίας, Maria Conatser, PC Nashville

Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος, Joel Whitehead, PC New Orleans.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.