H DHL Express εγκαινίασε έναν υπερσύγχρονο κόμβο διαμεταφοράς στο αεροδρόμιο του Παρισιού

H DHL Express εγκαινίασε έναν υπερσύγχρονο κόμβο διαμεταφοράς στο αεροδρόμιο του Παρισιού

76
H DHL Express εγκαινίασε έναν υπερσύγχρονο κόμβο διαμεταφοράς στο αεροδρόμιο του Παρισιού

Η DHL Express, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, εγκαινίασε έναν νέο διεθνή κόμβο διαμεταφοράς στο αεροδρόμιο «Charles de Gaulle» στο Παρίσι. Η εταιρεία παροχής υπηρεσιών ταχυμεταφοράς επένδυσε περί τα 170 εκατ. ευρώ για τη δημιουργία της νέας της εγκατάστασης, η οποία είναι δέκα φορές μεγαλύτερη από την προηγούμενη. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επένδυση της DHL Express στην Ευρώπη τα τελευταία χρόνια και τη μεγαλύτερη στη Γαλλία από την άφιξή της στη χώρα, το 1976. Η εγκατάσταση αναμένεται ότι θα ενισχύσει τη παρουσία της DHL στη Γαλλία, στην οποία η εταιρεία έχει επενδύσει άλλα 80 εκατ. ευρώ τα τελευταία έξι χρόνια σε ανάπτυξη υποδομών.

Διαθέτοντας ένα εκτεταμένο δίκτυο μεταφορών καθώς και προηγμένες εγκαταστάσεις, η DHL διαθέτει όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να υποστηρίξει και να διαχειριστεί με επάρκεια την εκτιμώμενη αύξηση του παγκόσμιου εμπορίου, μέσα από τη μείωση του χρόνου παράδοσης, την ενίσχυση των διαδικασιών παρακολούθησης και ασφάλειας των δεμάτων καθώς και την περαιτέρω βελτίωση των συνθηκών εργασίας των εργαζομένων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μόνο το υπερσύγχρονο σύστημα διαλογής της νέας εγκατάστασης αντιπροσωπεύει μια επένδυση ύψους 45 εκατ. ευρώ, με δυνατότητα επεξεργασίας 38.000 τεμαχίων την ώρα, ήτοι 15 φορές περισσότερων σε σχέση με την προηγούμενη εγκατάσταση της εταιρείας. Σχεδόν 720 εργαζόμενοι, εκ των οποίων οι 239 θα καλύψουν τις πρόσθετες θέσεις που θα δημιουργηθούν, θα αναλάβουν την 24ωρη λειτουργία του 32.000 τ.μ. κέντρου.

Η εγκατάσταση βρίσκεται σε έναν χώρο συνολικής έκτασης 91.000 τ.μ., που ισοδυναμεί με 13 γήπεδα ποδοσφαίρου. Οι εργασίες κατασκευής, που ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 2020, διήρκεσαν είκοσι μήνες. Η τοποθεσία καθώς και το μέγεθος της εγκατάστασης έχουν σχεδιαστεί ούτως ώστε να απορροφήσουν την εκτιμώμενη ανάπτυξη που θα συντελεστεί την επόμενη δεκαετία, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα της περαιτέρω επέκτασής της.

Παράλληλα, η εγκατάσταση της DHL Express στο αεροδρόμιο του Παρισιού θα πληροί αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια, διαθέτοντας φωτισμό LED με ανιχνευτές κίνησης, σύστημα διαλογής με κινητήρες υψηλής απόδοσης καθώς και ενεργειακά αποδοτικό κλιματισμό. Επιπροσθέτως, η νέα εγκατάσταση ευθυγραμμίζεται με τον στόχο επίτευξης μηδενικών εκπομπών έως το 2050 που έχει θέσει η Deutsche Post DHL Group.

Φωτό: DHL/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.