Safe Bulkers: Πιστωτική διευκόλυνση ύψους $60 εκατ. συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα

Safe Bulkers: Πιστωτική διευκόλυνση ύψους $60 εκατ. συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα

207
Safe Bulkers: Πιστωτική διευκόλυνση ύψους $60 εκατ. συνδεδεμένη με τη βιωσιμότητα

H ναυτιλιακή εταιρεία παροχής θαλάσσιων υπηρεσιών μεταφοράς ξηρού φορτίου Safe Bulkers ανακοίνωσε, προ ολίγων ημερών, τη σύναψη νέας πιστωτικής διευκόλυνσης πενταετούς διάρκειας και ύψους $60 εκατ., βάζοντας ως εγγύηση αποπληρωμής πέντε από τα πλοία της. Ειδικότερα, η συμφωνία περιλαμβάνει μία δόση δανείου ύψους $30 εκατ. και μία δόση ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης με δυνατότητα ανάληψης έως και $30 εκατ. επιπλέον.

Αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει την πρώτη πιστωτική διευκόλυνση που συνδέεται με τη βιωσιμότητα της Safe Bulkers και η οποία ενσωματώνει κίνητρα για τη μείωση του επιτοκίου δανεισμού, που συνδέονται με την επίτευξη προκαθορισμένων στόχων μείωσης των εκπομπών.

Τα έσοδα από την πιστωτική διευκόλυνση θα αναχρηματοδοτήσουν δανειακές διευκολύνσεις που έχει η Safe Bulkers με το ίδιο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα. Πιο συγκεκριμένα, τα έσοδα θα αξιοποιηθούν για την αποπληρωμή εκκρεμούς δανειακής δόσης ύψους $71,1 εκατ. καθώς και για την καταβολή μίας δόσης $6,5 εκατ. που αφορά σε ανακυκλούμενη πιστωτική διευκόλυνση, για την οποία έχουν τεθεί ως εγγύηση έξι από τα πλοία της εταιρείας (πέντε από τα οποία θα τεθούν εκ νέου ως εγγύηση για τη νέα πιστωτική διευκόλυνση, ενώ το έκτο θα παραμείνει χωρίς χρέη) και η οποία ωριμάζει το 2024.

Ο Δρ. Λουκάς Μπαρμπαρής, πρόεδρος της εταιρείας, δήλωσε: «Αυτή είναι μια περαιτέρω δράση απομόχλευσης, ενώ την ίδια στιγμή η εταιρεία ενισχύει τον ισολογισμό της και διατηρεί την οικονομική της ευελιξία μέσω των υφιστάμενων ταμειακών διαθεσίμων και της συμφωνηθείσας μη αναληφθείσας ανακυκλούμενης πιστωτικής διευκόλυνσης. Αναμένουμε ότι μέχρι το τέλος του έτους, εάν η ναυλαγορά συνεχίσει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο, θα φτάσουμε σε ένα ποσοστό μόχλευσης που θεωρούμε βέλτιστο».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.