«Εν αναμονή» 2.433 bulkers

«Εν αναμονή» 2.433 bulkers

468
«Εν αναμονή» 2.433 bulkers

Η λιμενική συμφόρηση, η οποία παραλύει εδώ και αρκετούς μήνες τις εφοδιαστικές αλυσίδες, φαίνεται να επεκτείνεται, όπως καταδεικνύουν δεδομένα ανάρτησης της VesselsValue. Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί είναι οι μεγάλες καθυστερήσεις που αντιμετωπίζουν τα containerships, ιδιαίτερα στους λιμένες Λος Άντζελες και Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνια.

Πλέον όμως σημαντικές καθυστερήσεις καταγράφονται και στα πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου. Βάσει της VesselsValue, την Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου, 2.411 bulkers περίμεναν να δέσουν στα διεθνή λιμάνια, δηλαδή το 21% του συνολικού ενεργού στόλου. Τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε περαιτέρω στα 2.433 πλοία.

Αναλυτικότερα, τη Δευτέρα 4 Οκτωβρίου, 730 bulkers ανέμεναν να δέσουν σε κινεζικούς λιμένες. O αριθμός αυτός αντιπροσωπεύει το 30% των bulkers που βρίσκονται σε αναμονή παγκοσμίως και ανέρχεται σε μεταφορική ικανότητα ίση με σχεδόν 60 εκατ. dwt. Αξίζει να σημειωθεί πως το 27% των bulkers που είναι σε αναμονή, βρίσκονται στην Ανατολική Σινική Θάλασσα. Οι καθυστερήσεις που παρατηρούνται στο θαλάσσιο εμπόριο ξηρών φορτίων αποτελούν, μεταξύ άλλων, απόρροια της συμφόρησης που πλήττει τις τακτικές γραμμές.

Συνεπώς, διαφαίνεται πως τα υψηλότερα επίπεδα συμφόρησης καταγράφονται στην Ανατολική Σινική Θάλασσα, στην οποία βρίσκονται λιμένες-κλειδιά τόσο για την αγορά των bulkers όσο και για εκείνη των containerships.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.