DP World: Ενίσχυση των διατροπικών μεταφορών με νέες επενδύσεις εκατομμυρίων

DP World: Ενίσχυση των διατροπικών μεταφορών με νέες επενδύσεις εκατομμυρίων

53
DP World: Ενίσχυση των διατροπικών μεταφορών με νέες επενδύσεις εκατομμυρίων

Η DP World Stuttgart, θυγατρική της εταιρείας διαχείρισης τερματικών και logistics με έδρα το Ντουμπάι (DP World), ανακοίνωσε, σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, ότι πρόκειται να επενδύσει 35 εκατ. ευρώ τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια προκειμένου να ενισχύσει τη χωρητικότητα του ενδοχώριου τερματικού της στη Στουτγάρδη καθώς και την επιχειρησιακή ικανότητα διαχείρισης διατροπικών φορτίων, αναβαθμίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο τα ενδοχώρια δίκτυα μεταφοράς με τα οποία διασυνδέεται.

Η εν λόγω επένδυση στοχεύει στη βελτίωση του δικτύου μεταφορών μέσω σιδηροδρόμου και φορτηγίδων στο τερματικό, μετά την πρόσφατη αύξηση της ζήτησης από πλευράς πελατών αλλά και τη σημαντική έλλειψη χερσαίων μεταφορέων (οδηγών φορτηγών) που παρατηρείται στην Ευρώπη. Η αναβάθμιση των παρεχόμενων διατροπικών υπηρεσιών του τερματικού αναμένεται ότι θα ενισχύσει τη χωρητικότητα αλλά και τη βιωσιμότητα του τερματικού, καθώς οι παρεχόμενες υπηρεσίες πολυτροπικής μεταφοράς θα είναι φιλικές προς το περιβάλλον.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της DP World Ιnland, κ. Rob Harrison, η επικείμενη επένδυση της εταιρείας στον τερματικό σταθμό της Στουτγάρδης θα βοηθήσει στην ενίσχυση των παρεχόμενων υπηρεσιών διατροπικής μεταφοράς, θα αυξήσει την ανθεκτικότητα των εφοδιαστικών αλυσίδων στην Ευρώπη και κατ’ επέκταση θα εξασφαλίσει την ομαλή ροή των εμπορευμάτων που διέρχονται από το τερματικό για τα επόμενα χρόνια.

Αντίστοιχα, ο Rashid Abdulla, διευθύνων σύμβουλος της DP World στην αγορά της Ευρώπης και της Ρωσίας, πρόσθεσε: «Καθώς συνεχίζουμε να μεγαλώνουμε και να επεκτείνουμε τις δραστηριότητές μας στην Ευρώπη […] η επικείμενη επένδυση για την ενίσχυση της διαχειριστικής δυνατότητας των διατροπικών μεταφορών στον τερματικό σταθμό της Στουτγάρδης που θα λάβει χώρα τα επόμενα χρόνια αποτελεί απόδειξη της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας για τη βελτίωση της εμπορευματικής συνδεσιμότητας στην ευρύτερη περιοχή […] την ανάπτυξη πράσινων μεταφορικών λύσεων και την ενίσχυση της ανθεκτικότητας των εφοδιαστικών αλυσίδων».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.