Τινάζει την μπάνκα η Seaspan: Νέα παραγγελία για δέκα containerships

Τινάζει την μπάνκα η Seaspan: Νέα παραγγελία για δέκα containerships

214
Τινάζει την μπάνκα η Seaspan: Νέα παραγγελία για δέκα containerships

H εταιρεία διαχείρισης πλοίων εμπορευματοκιβωτίων Seaspan Corporation (Seaspan) και θυγατρική του ομίλου Atlas Corp., σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανακοίνωσε τη σύναψη μιας ακόμα συμφωνίας με μεγάλο ναυπηγείο για την κατασκευή δέκα νέων, σύγχρονων πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, χωρητικότητας 7.000 TEUs.

Οι παραδόσεις των εν λόγω containerships, τα οποία θα είναι εξοπλισμένα με scrubbers, σύμφωνα με την εταιρεία αναμένεται να ξεκινήσουν κατά το β΄ τρίμηνο και να ολοκληρωθούν το δ΄ τρίμηνο του 2024, ενώ μετά την παραλαβή τους θα εισέλθουν σε μακροχρόνιες ναυλώσεις από κορυφαία εταιρεία στην αγορά των τακτικών γραμμών. Μάλιστα, η Seaspan αναμένει ότι, βάσει των ελάχιστων όρων των ναυλοσυμφώνων, τα νεότευκτα containerships θα δημιουργήσουν ακαθάριστες ταμειακές ροές ύψους $1,4 δισ.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Seaspan, κ. Bing Chen, δήλωσε ότι η νέα παραγγελία της εταιρείας αναδεικνύει για ακόμα μία φορά την ικανότητα της Seaspan να παρέχει ανταγωνιστικές λύσεις, ικανές να καλύψουν τις ανάγκες των πελατών της. Όπως επισήμανε, «μαζί με την προηγούμενη παραγγελία για την κατασκευή δεκαπέντε πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων διπλής καύσης και χωρητικότητας 7.000 TEUs, η νέα παραγγελία καταδεικνύει τη μεγάλη ζήτηση από πλευράς πελατών για το συγκεκριμένο μέγεθος πλοίων, το οποίο κρίνεται ως το καταλληλότερο για την αντικατάσταση των “γερασμένων” containerships, μεγέθους από 4.000 έως 9.000 TEUs, του παγκόσμιου στόλου».

Τα δέκα νέα containerships αναμένεται να χρηματοδοτηθούν μέσω ταμειακών διαθεσίμων και πρόσθετου δανεισμού. Με την προσθήκη αυτών των πλοίων, η Seaspan θα συνεχίσει να επεκτείνει τον στόλο της στο συγκεκριμένο μέγεθος containerships. Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τον Δεκέμβριο του 2020, η Seaspan έχει προβεί σε 70 παραγγελίες νεότευκτων containerships.

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζονται αναλυτικά όλα τα νεότευκτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που έχει παραγγείλει η Seaspan:

seaspan

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.