Maersk Tankers: Συνεργασία με τον όμιλο Synergy για την τεχνική διαχείριση του...

Maersk Tankers: Συνεργασία με τον όμιλο Synergy για την τεχνική διαχείριση του στόλου

258
Maersk Tankers: Συνεργασία με τον όμιλο Synergy για την τεχνική διαχείριση του στόλου

Τη συνεργασία της με τη θυγατρική εταιρεία του ομίλου Synergy, Synergy Marine Pte. Ltd., ανακοίνωσε η Maersk Tankers την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου. Υπό τη συνεργασία, η θυγατρική του σιγκαπουριανού ομίλου θα αναλάβει πλήρως την τεχνική διαχείριση του στόλου της Maersk Tankers.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμα στελέχη της Maersk Tankers, η συνεργασία θα επιτρέψει στην εταιρεία να επικεντρωθεί στην εμπορική διαχείριση του στόλου και στην ανάπτυξη των υπηρεσιών που προσφέρει. Παράλληλα, στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η θυγατρική του ομίλου Synergy επιλέχθηκε ως η συνεργάτιδα εταιρεία που μπορεί να αναλάβει, να ενισχύσει και να εξελίξει το τεχνικό τμήμα της Maersk Tankers.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας, ο όμιλος Synergy θα αναλάβει τα ισχύοντα συμβόλαια με πελάτες και προμηθευτές της Maersk Tankers, όπως και την τεχνική διαχείριση 82 πλοίων, στα οποία περιλαμβάνονται και τα πλοία της Maersk Product Tankers.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο μεγάλος αριθμός πλοίων σημαίνει πρόσβαση σε μεγαλύτερο όγκο δεδομένων για τον όμιλο Synergy, τον οποίο μπορεί να αξιοποιήσει προκειμένου να βελτιστοποιήσει την απόδοση του στόλου της Maersk και να μειώσει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα της θαλάσσιας μεταφοράς υγρών φορτίων.

Τέλος, η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών αναμένεται να τεθεί σε ισχύ τον Νοέμβριο του 2021. Μετά την επισημοποίηση, οι δύο εταιρείες σχεδιάζεται να αναλάβουν από κοινού τη διαχείριση του στόλου της Maersk Product Tankers.

Φωτό: Detmold/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.