Ρωσία: Ανοδική πορεία για τις εξαγωγές πετρελαίου

Ρωσία: Ανοδική πορεία για τις εξαγωγές πετρελαίου

98
Ρωσία: Ανοδική πορεία για τις εξαγωγές πετρελαίου

Αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου, που προέρχεται από τα Ουράλια, μέσω τερματικών της Βαλτικής Θάλασσας αναμένεται να σημειώσει η Ρωσία το διάστημα Οκτωβρίου-Νοεμβρίου. Κύριοι λόγοι για την εν λόγω εκτίμηση θεωρούνται η αύξηση της παραγωγής πετρελαίου και η μείωση της εγχώριας παραγωγής πετρελαϊκών προϊόντων.

Ειδικότερα, η αύξηση των εξαγωγών πετρελαίου θα πραγματοποιηθεί μέσω των τερματικών Primorsk και Ust-Luga. Σημειώνεται πως η αναμενόμενη άνοδος υπολογίζεται να διαμορφωθεί στο 16% σε σύγκριση με τα επίπεδα του γ΄ τριμήνου, με τις εξαγωγές να αγγίζουν τους 18,7 εκατ. τόνους.

Αντιθέτως, οι εκτιμήσεις για τις εξαγωγές πετρελαίου μέσω του τερματικού του Νοβοροσίσκ, ο οποίος βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα, παραμένουν αμετάβλητες, στους 6,1 εκατ. τόνους, καθώς αναμένονται δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Τέλος, σε ένα γενικότερο πλαίσιο, οι συνολικές εξαγωγές πετρελαίου της Ρωσίας αναμένεται να αυξηθούν κατά 2,1% το δ΄ τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το γ΄ τρίμηνο του έτους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.