Η ΝΥΚ προετοιμάζεται για τη μετάβαση από το καύσιμο LNG στην αμμωνία

Η ΝΥΚ προετοιμάζεται για τη μετάβαση από το καύσιμο LNG στην αμμωνία

111
Η ΝΥΚ προετοιμάζεται για τη μετάβαση από το καύσιμο LNG στην αμμωνία

Η ιαπωνική ναυτιλιακή εταιρεία Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (ΝΥΚ), σε συνεργασία με τις MTI Co. Ltd. και Elomatic Oy, ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας ανάπτυξης του σχεδιασμού ενός «Ammonia-fuel Ready LNG-Fueled Vessel» (ARLFV), ο οποίος θα επιτρέψει τη μελλοντική μετάβαση από καύσιμο LNG σε αμμωνία.

Σήμερα, ο όμιλος NYK προωθεί την αναβάθμιση του στόλου του μέσω της χρήσης του LNG ως καυσίμου για τα πλοία του, με στόχο την επίτευξη των μεσοπρόθεσμων αλλά και μακροπρόθεσμων περιβαλλοντικών στόχων που έχει θέσει. Η λύση του καυσίμου LNG αποτελεί για τον όμιλο μια γέφυρα για τη μετάβαση στα ναυτιλιακά καύσιμα του μέλλοντος. Ο όμιλος εξετάζει, μέσω προγραμμάτων όπου συμμετέχει, τις δυνατότητες ασφαλούς χρήσης της αμμωνίας ως ναυτιλιακού καυσίμου, στοχεύοντας στη μελλοντική ανάπτυξη πλοίων μηδενικών εκπομπών, τα οποία θα χρησιμοποιούν καύσιμα χαμηλού περιβαλλοντικού αποτυπώματος, όπως η αμμωνία και το υδρογόνο.

Ο νέος σχεδιασμός ARLFV που θα αναπτύξουν ο όμιλος NYK και η Elomatic θα επιτρέπει σε ένα πλοίο κατανάλωσης LNG να μπορεί να καταναλώνει μελλοντικά αμμωνία ως καύσιμο, ενώ οι δύο εταίροι πρόκειται να εξετάσουν και τις σχετικές προκλήσεις που ενέχουν ο σχεδιασμός και η κατασκευή ενός τέτοιου πλοίου. Τα αποτελέσματα του έργου πρόκειται να παρουσιαστούν τον Ιανουάριο του 2022, με τη χρήση βίντεο και 3D μοντέλων.

Φωτό: Joachim Druwe/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.