Σημάδια ανόδου για τον μαύρο χρυσό

Σημάδια ανόδου για τον μαύρο χρυσό

75
Σημάδια ανόδου για τον μαύρο χρυσό

Αυξητική ρότα ακολουθεί το αργό πετρέλαιο, του οποίου η τιμή παρέμεινε άνω των $75 την Πέμπτη 16 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters. Η τιμή του πετρελαίου φαίνεται να επηρεάζεται τόσο από τα χαμηλά αποθέματα των ΗΠΑ όσο και από τις ιδιαίτερα αυξημένες τιμές που κατέγραψε το φυσικό αέριο πρόσφατα.

Ειδικότερα, την εβδομάδα 6-12 Σεπτεμβρίου, τα αποθέματα των ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 6,4 εκατ. βαρέλια, 82,85% περισσότερο από την αρχικά εκτιμώμενη, από αναλυτές, μείωση των 3,5 εκατ. βαρελιών. Έτσι, τόσο το Brent όσο και το West Texas Intermediate κατέγραψαν αυξήσεις.

Υπενθυμίζεται πως, εντός του 2021, η τιμή του Brent έχει αυξηθεί κατά 46%, απόρροια της πολιτικής παραγωγής του OPEC και της μερικής ανάκαμψης της ζήτησης.

Επιπλέον, το φυσικό αέριο ενισχύει την άνοδο της τιμής του αργού πετρελαίου. Συγκεκριμένα, καθώς παρατηρείται αύξηση της τιμής του φυσικού αερίου στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα, λόγω των μειωμένων αποθεμάτων και της υπό του κανονικού παροχής από τη Ρωσία, ο μαύρος χρυσός συνιστά μια ελκυστική εναλλακτική πηγή ενέργειας.

Τέλος, ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας (ΙΕΑ), ο OPEC αλλά και η U.S. Energy Information Administration (ΕΙΑ) επαναξιολόγησαν την πορεία της ζήτησης ακατέργαστου πετρελαίου σε πρόσφατες εκθέσεις τους. Λόγω αυτού, εκτιμάται πως η ζήτηση θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. βαρέλια ανά ημέρα μέσα στο β΄ τρίμηνο του 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.