Η ναυτιλία, μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας

Η ναυτιλία, μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας

93
Η ναυτιλία, μοχλός ανάπτυξης και ευημερίας

Σε πρόσφατη ομιλία του, στο πλαίσιο συνεδρίου που οργάνωσε ο ΙΜΟ στο London International Shipping Week, ο κ. Soren Toft, CEO της MSC, αναφέρθηκε στο οικονομικό περιβάλλον, στην πίεση που δέχονται οι εφοδιαστικές αλυσίδες και στον τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η ναυτιλιακή βιομηχανία.

Εστιάζοντας στον ρόλο της ναυτιλίας ως πυλώνα του διεθνούς εμπορίου με μεγάλη επίδραση στην παγκόσμια οικονομία, ο κ. Toft υπογράμμισε τις τρέχουσες συνθήκες της αγοράς και τις προσπάθειες της ναυτιλιακής βιομηχανίας προκειμένου να εξυπηρετήσει με αξιόπιστο, έξυπνο και βιώσιμο τρόπο.

«Πρέπει να συνεχίσουμε να εξηγούμε την αληθινή ιστορία ότι η ναυτιλία αποτελεί μια “δύναμη για το καλό”, η οποία έχει καταστήσει το εμπόριο οικονομικά προσιτό για δεκαετίες και έφερε ευημερία στον κόσμο», ήταν χαρακτηριστικά τα λόγια του επικεφαλής της MSC. «Παραγωγοί που στο παρελθόν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν μια τοπική αγορά τώρα έχουν ολόκληρο τον κόσμο στα πόδια τους», πρόσθεσε.

Τέλος, ο κ. Toft ανέφερε ότι ο κλάδος χρειάζεται να βελτιώσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πελάτες, να ψηφιοποιήσει διαδικασίες για την αύξηση της αποδοτικότητας και της αποτελεσματικότητας, να δημιουργήσει ψηφιακές λύσεις για την κάλυψη των αναγκών των πελατών και να συνεχίσει να επενδύει στην απανθρακοποίηση του διεθνούς εμπορίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.