Προ των πυλών η επανάσταση των drones στη ναυτιλία;

Προ των πυλών η επανάσταση των drones στη ναυτιλία;

308
Προ των πυλών η επανάσταση των drones στη ναυτιλία;

Την καινοτόμο τεχνολογία των drones και της προσφοράς τους στις μεταφορές υπογραμμίζει η διαχειρίστρια εταιρεία πλοίων Bernhard Schulte Shipmanagement (BSM) σε ανάλυσή της. Συγκεκριμένα, οι παραδόσεις των απαραίτητων προμηθειών στα πλοία μέσω drones μπορούν να μειώσουν τα κόστη, τον χρόνο και τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, δήλωσε ο Haymon Sinapius, Investment Manager της Innoport, η οποία αποτελεί την εταιρεία venture capital του ομίλου.

Η Innoport επενδύει σε start-up εταιρείες υψηλών προοπτικών. Στις πρόσφατες επενδύσεις της βρίσκεται και η σιγκαπουριανή F-drones, η οποία παρέχει υπηρεσίες μεταφοράς εμπορευμάτων σε πλοία μέσω drones. Το drone που έχει αναπτύξει η F-drones είναι ικανό να μεταφέρει ωφέλιμο φορτίο βάρους πέντε κιλών σε απόσταση 50 χλμ. από την ακτή, με την εταιρεία να προσβλέπει στην επίτευξη μεταφορικής ικανότητας 100 κιλών σε απόσταση 100 χλμ.

Επιπλέον, η F-drones έχει λάβει την άδεια BVLOS (Beyond Visual Line of Sight) της Σιγκαπούρης, που επιτρέπει πτήσεις drones σε αποστάσεις μεγαλύτερες των 400 μ. από τη θέση του χειριστή. Με αυτόν τον τρόπο επιτρέπεται στην F-drones να εκμεταλλευτεί στο έπακρο τις δυνατότητες του drone της.

Παράλληλα, η εταιρεία έχει λάβει και άδεια βραδινών πτήσεων, γεγονός που της δίνει τη δυνατότητα να πραγματοποιεί παραδόσεις κάθε μέρα και οποιαδήποτε ώρα. Έτσι, συμβαδίζει με τη βιομηχανία της ναυτιλίας, η οποία επίσης βρίσκεται σε λειτουργία 24/7.

Τέλος, σημειώνεται πως, εν μέσω της πανδημίας Covid-19, η αξία των μεταφορών μέσω drones έχει αυξηθεί σημαντικά, καθώς προσφέρουν ταχύτητα ενώ η ανθρώπινη παρέμβαση είναι μικρή. Εκτός αυτών, αποτελούν την ιδανική επιλογή όταν το προς παράδοση φορτίο είναι ένα γράμμα ή κάποιο ανταλλακτικό για το πλοίο.

Φωτό: bsm-highlights.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.