Παραγγελία ρεκόρ από την Εvergreen

Παραγγελία ρεκόρ από την Εvergreen

225
Παραγγελία ρεκόρ από την Εvergreen

H ταϊβανέζικη εταιρεία τακτικών γραμμών Evergreen Marine, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο, κατέθεσε στα κινεζικά ναυπηγεία CSSC Huangpu Wenchong Shipbuilding (CSSC) μια νέα παραγγελία για την κατασκευή 24 feeder πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Το συνολικό ποσό της νέας επένδυσης σε χωρητικότητα από την Evergreen ανέρχεται σε $1,1 δισ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την κατασκευή τριών μεγεθών πλοίων. Ειδικότερα, η CSSC αναμένεται να κατασκευάσει έντεκα containerships 3.000 ΤΕUs, έντεκα 2.300 TEUs και δύο 1.800 TEUs. Οι τιμές των πλοίων, ανάλογα με το μέγεθος, κυμαίνονται μεταξύ των $28 εκατ. και των $51 εκατ.

Παρότι η Evergreen συνηθίζει να αναθέτει μαζικές παραγγελίες αποκλειστικά σε ένα ναυπηγείο, η συγκεκριμένη παραγγελία, και ειδικότερα ο αριθμός των νεότευκτων πλοίων που κλείστηκαν μονομιάς, αποτελεί κάτι το πρωτοφανές ακόμα και για τα δεδομένα της εταιρείας.

Υπολογίζοντας και την τελευταία παραγγελία, ο ταϊβανέζικoς θαλάσσιος μεταφορέας, σύμφωνα με την Alphaliner, αναμένει την παράδοση 89 containerships, συνολικής χωρητικότητας 729.722 TEUs (52,3% της υφιστάμενης). Κατ’ αυτόν τον τρόπο, η Evergreen είναι η εταιρεία στην αγορά τακτικών γραμμών με τις περισσότερες παραγγελίες σε νεότευκτα και η δεύτερη μετά την MSC (901.818 TEUs) σε επέκταση χωρητικότητας.

Φωτό αρχείου: Henry Lin/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.