Πετρέλαιο: Ο OPEC+ διατηρεί σταθερή την πολιτική για την προσφορά

Πετρέλαιο: Ο OPEC+ διατηρεί σταθερή την πολιτική για την προσφορά

75
Πετρέλαιο: Ο OPEC+ διατηρεί σταθερή την πολιτική για την προσφορά

Την Τετάρτη 1η Σεπτεμβρίου συνεδρίασε ο OPEC+, οπότε και αποφασίστηκε η διατήρηση του παρόντος σχεδίου σταδιακής επαναφοράς της προσφοράς αργού πετρελαίου, όπως αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Υπενθυμίζεται πως ο OPEC+ είχε αποφασίσει την αύξηση της προσφοράς κατά 400.000 βαρέλια/ημέρα κάθε μήνα, τον Ιούλιο του 2021. Ο ρυθμός αυτός αύξησης σκοπεύει στη σταδιακή επαναφορά της προσφοράς στα προ πανδημίας επίπεδα, έως τον Σεπτέμβριο του 2022.

Επιπλέον, ο OPEC+ αναθεώρησε τις εκτιμήσεις του για την πορεία της ζήτησης το 2022, υπό την πεποίθηση πως η ζήτηση θα παρουσιάσει μεγαλύτερη άνοδο από την αρχικά εκτιμώμενη.

Ωστόσο, ανησυχία διέπει την αγορά πετρελαίου, καθώς ο απολογισμός των ζημιών του καταστροφικού τυφώνα Άιντα προβλέπει πως πολλά διυλιστήρια της Λουιζιάνα θα μείνουν εκτός λειτουργίας για αρκετές εβδομάδες. Σημειώνεται πως τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ είχαν μειωθεί κατά 7,2 εκατ. βαρέλια, λόγω της αύξησης της παραγωγής των διυλιστηρίων. Πάντως, είναι πιθανό να παρατηρηθεί αύξηση των αποθεμάτων, λόγω της αργής επαναφοράς της λειτουργίας αρκετών διυλιστηρίων.

Παράλληλα, η αύξηση των κρουσμάτων της πανδημίας Covid-19 σε πολλές χώρες ανά τον κόσμο ενισχύει τις εκτιμήσεις για μείωση της ζήτησης πετρελαίου.

Τέλος, στον απόηχο των παραπάνω εξελίξεων, οι τιμές πετρελαίου κατέγραψαν πτώση την Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου, με το Brent Crude να πέφτει κατά 0,2%, στα $71,44/βαρέλι.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.