Η Maersk εντείνει τις προσπάθειές της για απανθρακοποίηση

Η Maersk εντείνει τις προσπάθειές της για απανθρακοποίηση

58
Η Maersk εντείνει τις προσπάθειές της για απανθρακοποίηση

Η εταιρεία τακτικών γραμμών A.P. Moller-Maersk ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών την ένταξή της στο Low Carbon Charter (Χάρτης Χαμηλών Εκπομπών Άνθρακα), το οποίο αποτελεί μια πρωτοβουλία του Hong Kong Business Environment Council (BEC) για την κινητοποίηση εταιρειών στους κλάδους των κατασκευών και της εφοδιαστικής αλυσίδας σε θέματα περιβαλλοντικών πολιτικών. Με την υπογραφή του Low Carbon Charter, η Maersk δεσμεύτηκε να συνεισφέρει στη μακροπρόθεσμη φιλοδοξία του Χονγκ Κονγκ για την απαλλαγή από τον άνθρακα.

Ειδικότερα, η δανέζικη εταιρεία, με την ένταξή της στο Low Carbon Charter, δεσμεύτηκε να εργαστεί για τον καθορισμό στόχων απανθρακοποίησης (οι οποίοι θα ευθυγραμμίζονται, μεταξύ άλλων, με αυτούς που περιλαμβάνονται στη Συμφωνία του Παρισιού), αλλά και να εφαρμόσει στρατηγικές δράσεις για την επίτευξή τους. Μάλιστα, σε ετήσια βάση, η εταιρεία θα πρέπει να επιδεικνύει την πρόοδο που έχει κάνει στον καθορισμό ή και στην επίτευξη των στόχων.

Για τον επικεφαλής της Μaersk, κ. Daan Slotema, που υπέγραψε για λογαριασμό της εταιρείας το Low Carbon Charter, η απανθρακοποίηση αποτελεί μια στρατηγική επιταγή τόσο για τη ναυτιλιακή βιομηχανία όσο και για τη Maersk ειδικότερα. Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία εντείνει τις προσπάθειές της προκειμένου να επιτευχθούν τα φιλόδοξα σχέδιά της για ανθρακική ουδετερότητας έως το 2050. Στο πλαίσιο αυτού του στόχου εντάσσεται τόσο η νέα παραγγελία της Maersk για οκτώ (8) πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων που θα λειτουργούν με ανθρακικά ουδέτερη μεθανόλη όσο και η ένταξη στο Low Carbon Charter.

Φωτό: Harrison Qi/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.