Global Ship Lease: Επαναγορά μεγάλου μεριδίου μετοχών της

Global Ship Lease: Επαναγορά μεγάλου μεριδίου μετοχών της

210
Global Ship Lease: Επαναγορά μεγάλου μεριδίου μετοχών της

Η Global Ship Lease, Inc. ανακοίνωσε προ ολίγων ημερών ότι η B. Riley Financial εξαγόρασε 3 εκατ. κοινές μετοχές από την Kelso & Company, με έκπτωση 5% σε σχέση με την τιμή κλεισίματος στις 31 Αυγούστου, έναντι $19,17 ανά μετοχή. Εν συνεχεία, 521.650 από τις αποκτηθείσες μετοχές της B. Riley εξαγοράστηκαν εκ νέου από τον εκτελεστικό πρόεδρο της Global Ship Lease, Γιώργο Γιουρούκο, ενώ άλλες 521.650 μετοχές της Β. Riley εξαγοράστηκαν από την Global Ship Lease στην τιμή των $19,17 ανά μετοχή. Οι εν λόγω μετοχές, σύμφωνα με την ανακοίνωση, αναμένεται να αποσυρθούν, μειώνοντας τις εκδοθείσες μετοχές της Global Ship Lease στις 36.216.803. Με το πέρας των ανωτέρω συναλλαγών, το μερίδιο της Κelso στην Global Ship Lease μειώθηκε στο 4,9%, ενώ αντίστοιχα το μερίδιο του κ. Γιουρούκου αυξήθηκε στο 6,4%.

Ο Γιώργος Γιουρούκος, εκτελεστικός πρόεδρος της Global Ship Lease, σχολίασε πως «σε μια εποχή που έχουμε αυξήσει σημαντικά τις ταμειακές ροές μέσω συμβολαίων και έχουμε ενισχύσει σημαντικά τον στόλο μας μέσω εξαγορών, είμαστε στην ευχάριστη θέση να έχουμε την ευκαιρία να επαναγοράσουμε ένα μεγάλο ποσοστό μετοχών της εταιρείας με πολύ καλούς όρους».

Με βάση τις δεδομένες συνθήκες στην αγορά των τακτικών γραμμών, οι οποίες φαίνεται να παραμένουν ευνοϊκές έως και το 2022, η εταιρεία αναμένει ότι θα παρουσιαστούν επιπρόσθετες ευκαιρίες, οι οποίες θα της επιτρέψουν να ενισχύσει περαιτέρω την κερδοφορία της, να επεκτείνει τον στόλο της, να ενισχύσει τον ισολογισμό της καθώς και να βελτιώσει την ηγετική θέση της στην αγορά ως ιδιοκτήτη μεσαίου και μικρού μεγέθους πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.