Ανάκαμψη της ζήτησης αργού στην Κίνα

Ανάκαμψη της ζήτησης αργού στην Κίνα

72
Ανάκαμψη της ζήτησης αργού στην Κίνα

Σημάδια ανάκαμψης καταγράφει η ζήτηση αργού πετρελαίου της Κίνας, έπειτα από σχεδόν πέντε μήνες νωχελικότητας, αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.

Ειδικότερα, η πτώση στη ζήτηση αργού ήταν απόρροια πολλών παραγόντων, μεταξύ άλλων της μείωσης των ποσοστώσεων εισαγωγών, της κατανάλωσης από τα υψηλά αποθέματα, αλλά και των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας Covid-19.

Τα αποτελέσματα των αλλαγών αυτών στη ζήτηση πετρελαίου ήταν εμφανή τον Ιούλιο, οπότε και η παραγωγή των κινεζικών διυλιστηρίων κατέγραψε τους χαμηλότερους ρυθμούς των τελευταίων 14 μηνών. Την ίδια ώρα, η χαμηλή ζήτηση από πλευράς Κινέζων οδήγησε τις τιμές αργού πετρελαίου από Δυτική Αφρική και Βραζιλία να πέσουν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων μηνών.

Ωστόσο, καθώς η πανδημία αρχίζει να δείχνει σημάδια υποχώρησης και Κινέζοι αγοραστές σπεύδουν να εξασφαλίσουν φορτία πετρελαίου ενόψει των χειμερινών μηνών, η ζήτηση καταγράφει ανοδική τάση.

Τέλος, καθώς αναμένεται νέο κύμα ποσοστώσεων εισαγωγών τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για αυξημένη ζήτηση των ανεξάρτητων διυλιστηρίων.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.