Η Κίνα αποδεσμεύει 150.000 τόνους μεταλλευμάτων στην εγχώρια αγορά

Η Κίνα αποδεσμεύει 150.000 τόνους μεταλλευμάτων στην εγχώρια αγορά

63
Η Κίνα αποδεσμεύει 150.000 τόνους μεταλλευμάτων στην εγχώρια αγορά

Σε νέα ρυθμιστική παρέμβαση για την εγχώρια προσφορά μεταλλευμάτων θα προβεί η Κίνα, όπως ανακοινώθηκε από το National Food and Strategic Reserves Administration.

Ειδικότερα, αυτή θα είναι η τρίτη φορά που η κυβέρνηση ”διοχετεύει” μεταλλεύματα από τα εθνικά αποθέματα στην εγχώρια αγορά. Η κίνηση αυτή θα πραγματοποιηθεί τον προσεχή Σεπτέμβριο και θα περιλαμβάνει 30.000 τόνους χαλκού, 70.000 τόνους αλουμινίου και 50.000 τόνους ψευδαργύρου.

Οι μόνες εταιρείες που θα κριθούν επιλέξιμες για συμμετοχή στη δημοπρασία είναι εκείνες εμπορικής επεξεργασίας και μεταποίησης χαλκού, αλουμινίου και ψευδαργύρου. Ακόμη, οι διατεθείσες ποσότητες πρέπει να αξιοποιηθούν στην παραγωγή και δεν θα επιτραπεί η μεταπώληση ή η συσσώρευσή τους.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε ήδη, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Κίνα παρεμβαίνει ώστε να αντιμετωπίσει τις καλπάζουσες τιμές μεταλλευμάτων. Υπενθυμίζεται πως, μόλις στα τέλη Ιουλίου του 2021, διοχετεύτηκαν στην εγχώρια αγορά από τα εθνικά αποθέματα 170.000 τόνοι μεταλλευμάτων.

Τέλος, ερωτηματικό παραμένει ο αντίκτυπος αυτής της παρέμβασης στη ναυλαγορά των bulkers, η οποία ωστόσο δεν έχει δείξει να επηρεάζεται από τις προηγούμενες αντίστοιχες κινήσεις εντός του 2021.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.