Στο νερό το πρώτο από τα έξι νέα κρουαζιερόπλοια της Norwegian Cruise...

Στο νερό το πρώτο από τα έξι νέα κρουαζιερόπλοια της Norwegian Cruise Lines

226
Στο νερό το πρώτο από τα έξι νέα κρουαζιερόπλοια της Norwegian Cruise Lines

Τα Ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri, σε δελτίο τύπου που εξέδωσαν, ανακοίνωσαν πως το κρουαζιερόπλοιο «Norwegian Prima» της Norwegian Cruise Lines (NCL) καθελκύσθηκε στη θάλασσα από τα ναυπηγεία της εταιρεία στη Marghera της Βενετίας. Το εν λόγω πλοίο αποτελεί το πρώτο εκ των έξι νέων κρουαζιεροπλοίων αυτής της κλάσης που έχει παραγγείλει η εταιρεία. Το Norwegian Prima” μαζί με τα υπόλοιπα έξι πλοία που αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του 2022 και του 2027, θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του μελλοντικού στόλου της NCL.

Η συγκεκριμένη κλάση πλοίου βασίζεται σε ένα πρωτότυπο σχέδιο το οποίο έχουν αναπτύξει τα ναυπηγεία Fincantieri, το οποίο μέσα από μία καινοτόμα διαμόρφωση αναμένεται να βελτιώσει την αίσθηση ελευθερίας και ευελιξίας που αποτελεί το σήμα κατατεθέν της NCL, αναβαθμίζοντας την εμπειρία των επιβατών. Επιπροσθέτως, σημαντική μέριμνα λήφθηκε για την ενεργειακή απόδοση του πλοίου, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η κατανάλωση στη θάλασσα και να μειωθούν οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους σχετικούς κανονισμούς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η NCL αποτελεί τμήμα της Norwegian Cruise Line Holdings η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ, και αποτελεί μία εκ των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας στον κόσμο. Μάλιστα πέραν της NCL, η Norwegian Cruise Line Holdings διαχειρίζεται την εταιρεία κρουαζιέρας Regent Seven Seas Cruises, για την οποία τα ναυπηγεία Fincantieri παρέδωσαν τα πολυτελή κρουαζιερόπλοια “Seven Seas Explorer” το 2016 και το “Seven Seas Splendor” το 2020, αλλά και την εταιρεία Oceania Cruises, για την οποία τα Ιταλικά ναυπηγεία κατασκευάζουν δύο κρουαζιερόπλοια νέα γενιάς, αξίας άνω του 1 δισ. ευρώ.

vinardi-dji-0677-2

Φωτό: Norwegian Cruise Lines

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.