Ιαπωνία: Προσάραξη φορτηγού πλοίου, διαρροή πετρελαίου

Ιαπωνία: Προσάραξη φορτηγού πλοίου, διαρροή πετρελαίου

169
Ιαπωνία: Προσάραξη φορτηγού πλοίου, διαρροή πετρελαίου

Φορτηγό πλοίο υπό σημαία Παναμά προσάραξε σε λιμάνι της βόρειας Ιαπωνίας και σημειώνεται διαρροή πετρελαίου. Κανένα από τα 21 μέλη του πληρώματός δεν τραυματίστηκε, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να περιοριστεί η μόλυνση, με τις μέχρι τώρα ενδείξεις να υποδηλώνουν ότι δεν έχει πλησιάσει στις ακτές, όπως γνωστοποίησε το ιαπωνικό λιμενικό.

Το Crimson Polaris, 39.910 τόνων, μετέφερε θρυμματισμένη ξυλεία όταν προσάραξε χθες Τετάρτη το πρωί στο λιμάνι Χατσινόχε. Το πλήρωμα μπόρεσε να απεγκλωβίσει το πλοίο, αλλά λόγω κακοκαιρίας δεν έφθασε μακριά και αγκυροβόλησε 4 χιλιόμετρα από το λιμάνι. Στο κύτος του φορτηγού σχηματίστηκε ρωγμή και διαρρέει πετρέλαιο. Σήμερα ήταν ορατή πετρελαιοκηλίδα έκτασης 5,1 x 1 χλμ.

Σύμφωνα πάντα με το ιαπωνικό λιμενικό σώμα, καταβάλλονται προσπάθειες για τον περιορισμό της πετρελαιοκηλίδας και την απορρύπανση της θαλάσσιας περιοχής του ατυχήματος.

Φωτό: Αρχείου

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.