Η Βραζιλία, νέος κόμβος ανεφοδιασμού πράσινης αμμωνίας (και) για πλοία

Η Βραζιλία, νέος κόμβος ανεφοδιασμού πράσινης αμμωνίας (και) για πλοία

74
Η Βραζιλία, νέος κόμβος ανεφοδιασμού πράσινης αμμωνίας (και) για πλοία

H AmmPower Corp. ανακοίνωσε την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με το Porto Central της Βραζιλίας στην πολιτεία Espirito Santo, κοντά στα σύνορα με την πολιτεία Ρίο ντε Τζανέιρο, για την ανάπτυξη μιας εγκατάστασης παραγωγής, αποθήκευσης και διανομής πράσινης αμμωνίας. Το Porto Central αναπτύσσεται ως ένα πολλαπλών χρήσεων βιομηχανικό λιμενικό συγκρότημα με πρόσβαση στο οδικό δίκτυο, σε μελλοντικές σιδηροδρομικές γραμμές και άλλες υποδομές.

Το υπό ανάπτυξη project του Porto Central θα εξυπηρετεί ζωτικής σημασίας για τη βραζιλιάνικη οικονομία κλάδους, όπως τα μεταλλεύματα, τον αγροτικό τομέα, το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, το εμπόριο. Την ίδια ώρα θα διευκολύνει τις μεταφορές στην ενδοχώρα της Βραζιλίας και το εξωτερικό θαλάσσιο εμπόριο της χώρας.

Στην ανακοίνωση της AmmPower τονίζεται ότι η εταιρεία θα παράσχει στο λιμενικό project τις καινοτόμες τεχνολογίες πράσινης αμμωνίας που διαθέτει για την ενεργειακή μετάβαση του λιμανιού μέσω της παραγωγής πράσινης αμμωνίας ως καυσίμου για τα πλοία. Το Porto Central, μέσω του «Porto Central Energy Terminal», θα επιτρέπει στην AmmPower τη μεταφορά υδρογόνου και αμμωνίας στη Βραζιλία. Στόχος είναι το Porto Central να καταστεί ενεργειακός κόμβος και να συνεργαστεί με την AmmPower για την παράδοση καθαρής ενέργειας στο δίκτυο της Βραζιλίας αλλά και διεθνώς.

Το Porto Central θα βρίσκεται στο κέντρο της ανατολικής ακτής της Βραζιλίας, στα νοτιοανατολικά της χώρας. Η συγκεκριμένη περιοχή αντιπροσωπεύει το 65% του ΑΕΠ της Βραζιλίας και αποτελεί σημαντικό βιομηχανικό κέντρο, με πάνω από 100 εκατ. καταναλωτές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.