Νέα Υόρκη: Πρωτοβουλία για τη διατήρηση της ιστορίας των καναλιών

Νέα Υόρκη: Πρωτοβουλία για τη διατήρηση της ιστορίας των καναλιών

39
Νέα Υόρκη: Πρωτοβουλία για τη διατήρηση της ιστορίας των καναλιών

Όπως ανακοίνωσε στις 30 Ιουλίου 2021 ο κυβερνήτης της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, Andrew M. Cuomo, θεσμοθετείται το Seneca Lake Archaeological and Bathymetric Survey Project. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία βασίζεται στην υποβρύχια εξερεύνηση της λίμνης Seneca και στοχεύει στη διατήρηση της πολύτιμης ιστορίας των υδάτινων καναλιών της Νέας Υόρκης. Για τις ανάγκες του έργου, θα χρησιμοποιηθεί υπερσύγχρονος εξοπλισμός προκειμένου να καταγραφούν και να φωτογραφηθούν τα ναυάγια των πλοίων που διέσχιζαν τα υδάτινα κανάλια της περιοχής τον 19ο αιώνα.

Η έρευνα που θα πραγματοποιηθεί θα αποτελέσει μια μοναδική μαρτυρία για την εποχή και ένα σημαντικό κεφάλαιο εκπαίδευσης για τους μαθητές της Πολιτείας. Ταυτόχρονα, η βαθυμετρική έρευνα θα χαρτογραφήσει τον βυθό ενώ θα συλλεχθούν πληροφορίες για την ποιότητα του νερού αλλά και το οικοσύστημα της λίμνης Seneca. Σε δηλώσεις του ο κυβερνήτης Andrew M. Cuomo τόνισε ότι η Πολιτεία έχει καθήκον όχι μόνο να διαφυλάσσει την ιστορία αλλά να την καθιστά προσβάσιμη για όλους τους κατοίκους της Νέας Υόρκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο εγχείρημα, το οποίο θα αποτελέσει προϊόν συνεργασίας πολλών δημόσιων φορέων της Πολιτείας της Νέας Υόρκης, έχει επαναληφθεί και στο παρελθόν. Προηγούμενες έρευνες το 2018 και το 2019 είχαν φέρει στο φως 16 ναυάγια από πλοία που διέσχιζαν τα κανάλια της Πολιτείας τον 19ο αιώνα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.